Prémie za sukňu? Ruská spoločnosť sľúbila svojim zamestnankyniam odmeny za ich "ženskosť"
01 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Ruská firma sľúbila svojim zamestnankyniam zvláštnu odmenu za každý deň, kedy prídu do práce v sukni či šatách a pekne učesané a nalíčené. Neobvyklý počin upútal pozornosť médií a sociálnych sietí.


"Maratón ženskosti" sa konávo firme Tatprof, ktorá sa špecializuje na výrobu hliníkových profilov, uviedla v rozhlasovej stanici Govorit Moskva hovorkyňa podniku Anastasija Kirillovová.

"Mnoho žien si automaticky navlečie nohavice, a preto dúfame, že táto akcia umožní našim dámam pocítiť svoju ženskosť a krásu, keď sa rozhodnú pre sukňu či šaty," vysvetlila. Od 27. mája až do 30. júna dostala každá pracovníčka spĺňajúce podmienky "Maratónu ženskosti" odmenu 100 rubľov.

"Je to vynikajúci spôsob, ako zjednotiť náš tím, ktorý zložený zo 70 percent z mužov," presviedčala o správnosti zámeru Kirillovová. Uistila, že firma nezakazuje ženám nosiť nohavice. 149 pracovníčok sa nakoniec zapojilo do akcie, ktorú vymyslel šéf firmy Sergej Račková pod vplyvom "znepokojenia zo zmiešavania mužských a ženských rolí".

Iniciatíva potešila celé osadenstvo firmy, no vyvolala v sociálnych sieťach i kritiku, že sa vracia "tmárstva", poznamenala agentúra AFP.

ŠOK: Nemecká islamistická strana vyhrala s 35,7% v jednom z obvodov mesta Duisburg
Vo tomto volebnom obvode číslo 1001 získala islamistická strana BIG 35.7 percent hlasov. Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | Zuzana Vargová


V súvislosti s podnikovou iniciatívou na podporu ženskosti pripomenul aprílovú sťažnosť jedného Rusa na moskovskú sudkyňu, kedy jej až príliš príťažlivý vzhľad, podporený silným nalíčením, ho tak vzrušoval, že mu úplne zabránil sústrediť sa na prípad, a tak na súde prehral. Ani sťažností žalobcu nepochodili, kolégium sudcov mu ju vrátilo aj s tým, že neobsahuje žiadne konkrétne pochybenia sudkyne.