Počet obetí strelca vo Virgínii sa vyšplhal na 12, trinástou je útočník
01 | 06 | 2019 I TASR

Dlhoročný zamestnanec verejnej správy zastrelil v piatok v meste Virgínia Beach v americkom štáte Virgínia 12 ľudí a následne bol zastrelený políciou, informovala agentúra DPA.


Strelec zabil jednu osobu vonku pred komplexom mestských budov, v ktorom pracoval a potom vošiel dovnútra a "okamžite začal strieľať po všetkých prítomných bez rozdielu," povedal novinárom šéf miestnej polície James Cervera.

Muž bol ozbrojený ručnou zbraňou kalibru 45, vybavenou tlmičom, povedal Cervera. Po tom ako začal streľbu, štyria policajti vošli do budovy a začala sa dlhotrvajúca prestrelka s útočníkom. Policajtom sa napokon podarilo útočníka zneškodniť. Bola mu poskytnutá prvá pomoc, no početným zraneniam nakoniec podľahol.

"Toto je najzdrvujúcejší deň v histórii mesta Virgínia Beach," povedal starosta Bobby Dwyer. "Ľudia, ktorých sa to týka, sú naši priatelia, kolegovia, susedia," dodal.

ŠOK PRE MOTORISTOV: Benzín pôjde pravdepodobne skokovo s cenou hore
Posledné mesiace cena paliva veľmi nestúpala, aj keď tento rok sa zdvihla na úroveň 1,405 EUR za liter benzínu. Prudší nárast cien pohonných hmôt sa však blíži. Vplyv na ňu, bude mať zrejme nestabilná situácia na globálnom ropnom trhu.... Čítať ďalej
01 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Útočník bol zamestnancom oddelenia verejných prác mesta, ktoré spravuje verejnú infraštruktúru. Jeho identita je úradom známa, no nebude zverejnená, pokiaľ nie sú identifikované všetky obete a upovedomené ich rodiny.

Podľa Archívu ozbrojeného násilia to bola stopäťdesiata masová streľba, ktorá sa tohto roku odohrala v USA.