Streľba na Obchodnej sa začala pred ministerstvom financií. Máme ďalšie podrobnosti k incidentu!
31 | 05 | 2019 I Peter Králik/TASR

Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.







 


Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva. Tú strážia colníci z finančnej správy. „Útočník priamo pred budovou ministerstva pobodal príslušníka finančnej správy. Náš kolega je hospitalizovaný v nemocnici, našťastie, bol pri vedomí, o čom sa priamo v nemocnici presvedčili aj minister financií Ladislav Kamenický a prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová,“ uviedla Skokanová.

MÁME VIDEO: Streľba na obchodnej ulici priamo v centre Bratislavy! 15 ročné dievča bolo postrelené
Na Obchodnej ulici dnes okolo 15:00 hod. zazneli výstrely zo zbrane. Polícia naháňala agresívneho muža, ktorý ohrozoval ľudí nožom. Odrazená guľka z policajtovej zbrane zasiahla 15 ročné dievča. Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Na Obchodnej ulici v Bratislave sa v piatok strieľalo. Polícia popoludní dostala informáciu o mužovi, ktorý mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby finančnej správy a takto ozbrojený sa začal pohybovať po centre Bratislavy. „Vyhrážal sa okoloidúcim ľuďom vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil. Najbližšia policajná hliadka išla k nemu. Vyhrážky pokračovali naďalej, muž sa oháňal nožom, bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň,“ priblížila polícia. Postrelený muž sa podľa nej sám bodol do brucha. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla.

MIMORIADNA SPRÁVA: Na Obchodnej ulici v Bratislave sa strieľalo.
31 | 05 | 2019 | Peter Králik/TASR


Zároveň priznala, že pri zákroku bola zranená nezúčastnená osoba. Podľa informácií TASR bolo postrelené aj 14-ročné dievča, ktoré čaká operácia. „Jeho zranenie je ľahké a vyšetruje sa, čo ho vôbec spôsobilo. Preto bude postup policajtov prešetrovať Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR,“ podotkla polícia. Dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane, je predmetom vyšetrovania. Tento prípad podľa polície nebol terorizmom.