KAUZA: Tipos lieta v problémoch. Namiesto 260 tisíc eur sa škoda vyšplhala k desiatkám miliónov eur
30 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Cez nedotiahnutý systém v Tipose hráči preliali desiatky miliónov eur. Ministerstvo financií tam poslalo kontrolórov, o výsledkoch ale mlčí.





Prvé výsledky kontrol v Tipose potvrdzujú vážne podozrenia jej zamestnancov o prelievaní peňazí z hráčskych kont na súkromné účty.

Slovenské médiá zaregistrovali túto kauzu ešte v apríli. Nové zistenia odhaľujú, že škody štátu môžu byť vyššie než boli pôvodné odhady.

Kontrolóri ministerstva financií už od polovice apríla preverujú, ako hráči zneužívali Tipos, keď vedeli bez riadneho hrania prelievať peniaze na súkromné účty v bankách. Spôsobená škoda je tiež stále predmetom vyšetrovania.

Tipos musel doteraz zrušiť 142 hráčskych kont. Niektorí nehrali vôbec, iní stavili iba pár eur a zvyšné peniaze previedli na bankový účet.

Zásah ako v Grenade. Americký senátor vyzval prezidenta Trumpa k činu
Americký senátor Lindsey Graham navrhuje vojenský zásah proti Venezuele. Ale myslí to vážne a verí tomu, že Venezuela je hrozbou pre Spojené štáty, alebo sa len snaží vydesiť Madurovu vládu? Čítať ďalej
30 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Údajne sa objavila aj skupina hráčov, ktorá sa zrejme vopred dohodla, hrala len medzi sebou a v prospech vopred určeného hráča. Všetkých päť hráčov zo skupiny malo väzbu na podnikateľa v Bratislave.

Vedenie Tiposu podalo trestné oznámenie, vyšetrovateľ ho však odmietol. Prokurátor sa s názorom polície stotožnil. Potvrdil, že skupina hráčov využila nedokonalosť systému a hrala neštandardne a špekulatívne. Podozrenie z legalizácie príjmov z trestnej činnosti sa ale údajne nepotvrdil.

Dôvodov na prelievanie peňazí môže byť viac. Jedným z nich je sprostredkovanie platby, ktorá sa tvári ako výhra. Potom sa nemusí zdaniť. Ďalšou možnosťou je pranie špinavých peňazí, ktoré nakoniec budú vyzerať ako výhra z online hier.

Tipos pred kontrolou tvrdil, že ide o škodu vo výške okolo 260-tisíc eur. Aktuality ale zistili, že celkovo mohlo ísť o viac ako 27 miliónov eur. Tipos nakoniec priznal, že systém bol naozaj deravý. Umožňoval to, čo sám zakazoval v obchodných podmienkach.

Falošný poplach? Londýnska polícia riešila prípad "bomby", našli niečo úplne iné
Kvôli nálezu nevybuchnutej bomby privolali v stredu políciu na breh rieky Temža vo východnom Londýne. Čítať ďalej
30 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Česká firma Easit v polovici februára 2019 priznala, že „technické nastavenie herne skutočne umožňovalo prevod finančných prostriedkov vložených na hráčsky účet späť na bankový účet bez toho, aby tieto finančné prostriedky boli použité v akejkoľvek hre“.