Indická polícia zadržala 2 samovražedných atentátnikov, ktorí sa ukázali byť hercami Bollywoodu
30 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Divoká protiteroristická operácia sa strhla v meste Vasai-Virar, blízko indického Bombaja, po tom, čo bývalý vojak bezpečnostných pohraničných síl upozornil políciu na prítomnosť dvoch podozrivých mužov, ktorí na ulici nosili vesty samovražedných atentátnikov.


Obliecť sa ako ozbrojený militant na verejnosti, asi nie je nikdy dobrý nápad. Dvaja indickí herci sa však takto oblečení objavili na verejnosti, čím spôsobili nemalú paniku miestnej polície. Pár sa jednoducho prechádzal v prestávke medzi filmovaním a snažil sa kúpiť si cigarety, keď sa odrazu stali stredobodom pozornosti bezpečnostných síl. Tie sa ponáhľali zabrániť potenciálnemu teroristickému sprisahaniu.



Polícia sledovala podozrivých v autobuse, do ktorého nastúpili, aby sa vrátili späť k filmovému štábu. Polícia napokon identifikovala údajných „teroristov“, ako Balrama Ginwala a Arbaaza Khana, ktorí v skutočnosti pracovali ako komparz pre nadchádzajúci film režiséra Siddhartha Ananda. Ich prevleky boli iba súčasťou ich úloh.


Napriek jasnému nepochopeniu, polícia v Bombaji oboch hercov zatkla za „šírenie paniky a narušenie bezpečnosti medzi občanmi“ a snimi aj celý filmový štáb.