Komentár Jany Teleki: Nedovoľme mimovládkam a liberálnym progresívcom ovládnuť eurovoľby
21 | 05 | 2019 I Jana TELEKI

Nikto z nás si nevie predstaviť, že po otvorení dverí v zdravotníckom zariadení, náš zdravotný stav nebude posudzovať lekár. Väčšina pacientov samozrejme vyhľadá, pokiaľ to situácia umožňuje, lekára s dlhoročnou praxou s požadovanou špecializáciou. Nikto z nás si nevie ani len predstaviť, že by vyšší územný celok vydal povolenie na vykonávanie lekárskej praxe osobe, bez absolvovania štúdia na lekárskej fakulte. Každý z nás si uvedomuje, že odbornosť súvisiaca s dĺžkou praxe má rozhodujúci vplyv najmä pri vážnejších ochoreniach na naše bytie, či nebytie, prípadne výrazne ovplyvní kvalitu života.


Z tohto pohľadu je nevysvetliteľné, prečo odmietame prijať skutočnosť, že kvalitu nášho života a zdravia podstatnou mierou ovplyvňujú rozhodnutia zástupcov štátu?




Prečo, netrváme na tom, aby posty v politike obsadili odborníci s dlhoročnou praxou, ale akceptuje pseudointelektuálov bez hodnotového nastavenia a odbornosti?

Posty v justícii ako aj vážne pozície v štáte, ale aj v civilnom sektore sú limitované vzdelaním, vekom, či dĺžkou praxe, nakoľko vážnosť ich rozhodnutí môže ovplyvniť nielen jednotlivca, ale spoločnosť ako celok.

Ak sa zamyslíme nad odbornosťou, respektíve pôsobením poslancov Národnej rady Slovenskej republiky zisťujeme, že mnohým z nich nechýba iba odbornosť, ale najmä štandardný vzťah k výkonu mandátu poslanca.

V konečnom dôsledku,  trendy v slovenskom parlamente od posledných volieb v roku 2016, striktne odhalili mentalitu našich poslancov, v ktorí v zápase o miesto poslaneckej lavici v budúcich voľbách, odmietajú zahlasovať za kvalitné zákony iba z dôvodu, že boli predložené vládnou koalíciou, či odmietanou ĽSNS. Z pohľadu občanov mali by sme si položiť otázku, či náhodou parlament nie je príliš nákladný cirkus na vzájomné politické súperenie. Predsa dostali mandát na zastupovanie občana a nie na politické súperenie medzi sebou. Súperiť by mali kvalitou programov. V štandardných demokraciách na vysoké posty v štátnej správe odbornosť slušný človek, prípadne aktivista jednoducho nie je kvalifikáciou.

 
Komunálne voľby obnažili oveľa odvrátenejšiu tvár politiky .

Nástup nekompetentných ľudí z tretieho sektoru do verejných funkcií, ktorí bez akýchkoľvek skúseností s komunálnou politikou nastupujú na pozície s vyjadrením, že postupne sa s úradom oboznámia, že budú na sebe pracovať a vlastnú nepripravenosť obhajujú do neba volajúcimi nezmyslami môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Závratné sumy investované do kampaní kandidátov, ktorých jedinou kvalifikáciou je mediálny tréning, školenie ako sa správať na predvolebných mítingoch, správne nosiť oblek, či vybrať vhodný účes je pre spoločnosť viac ako škodlivé.

Jana TELEKI: Progresívny Hattas v Nitre oklamal voličov. Teraz Nitru zadlžuje a zvyšuje platy svojim
Marek Hattas so svojim tímom vyhral voľby jednoduchými klamstvami. Rozprávkou o zadlženosti mesta a zefektívnení činnosti úradu. Zastavíme nezmyselné zadlžovanie mesta „Nitra je jedno z najzadlženejších miest na Slovensku a preto nemá inú... Čítať ďalej
20 | 05 | 2019 | Jana TELEKI


 
Nedovoľme tretiemu sektoru ovládnuť politickú scénu a ani spoločnosť

Drvivá väčšina občanov si pod pojmom nadácia, či nezisková organizácia predstaví dobrovoľníkov, ktorí nezištne vo voľnom čase pomáhajú predovšetkým sociálne znevýhodneným občanom, bojujú za dodržiavanie ľudských práv, či vykonávajú bez nároku akúkoľvek inú verejnoprospešnú činnosť. Väčšina neziskových organizácií pozostáva z niekoľko aktivistov úspešne živených z rôznych grantov, neaplikovateľných projektov, kampaní a rôznych štúdií.

Podvod KDH na kresťanov? Štefanec hlasoval za Istanbulský dohovor a aj legalizáciu manželstiev LGBTI
Ivan Štefanec v Európskom parlamente ukázal pravú tvár Hlinovej KDH. Čítať ďalej
21 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


Majme na zreteli, že najmä ľudsko - právne organizácie, ktoré majú v názve slovo Inštitút a prezentujú sa ako medzinárodné organizácie nezanedbateľného významu, pozostávajú z niekoľkých zamestnancov, ktorí v zmysle požiadaviek sponzorov pripravujú vyhlásenia a riešia propagandu.

Podsúvanie poloprávd verejnosti bolo súčasťou folklóru každej vládnej garnitúry, avšak zastrašovanie občanov s iným názorom, osočovanie termínmi extrémista, konšpirátor, polarizácia spoločnosti, či politizácia školstva, akej sme svedkami v súčasnosti, prekračuje rámec akceptovateľnosti. Označovanie vecí pravým menom nahradili bezduché heslá, ktoré ani ich autori nemôžu brať vážne.

Anton Martvoň: Európa musí patriť Európanom a nie Afričanom!
Včera som si vypočul v TV debate na Dvojke "táraniny" od Šimečku z progresívcov, že vraj ekonomická migrácia je pre EÚ i pre SR potrebná. Čítať ďalej
21 | 05 | 2019 | Anton Martvoň

Predvolebná kampaň na voľby do Európskeho parlamentu vrcholí

O pár dní pristúpime k volebným urnám, preto by sme mali dôsledne zvážiť, komu dôverujeme do takej miery, že mu odovzdáme svoj hlas, aby sme po voľbách mohli konštatovať, že nami zvolení komisári budú v Európskom parlamente zastupovať striktne záujmy Slovenska a jeho občanov.