Kočner a Bašternák mali spolu komunikovať o úteku zo Slovenska na Nový Zeland
13 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Marian Kočner, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, si mal písať o svojom možnom úteku zo Slovenska s podnikateľom Ladislavom Bašternákom. 


Vyplýva to z rozsudku Najvyššieho súdu v kauze falšovania zmeniek zo 16. apríla, ktorým súd rozhodol o sprísnení väzby pre Kočnera. Informáciu priniesol Denník N.

Návštevu Flašíka vo väzbe u Kočnera schválil Špecializovaný trestný súd napriek kolúznej väzbe
06 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


"Neviem, či by si nemal začať rozmýšľať o odsťahovaní s z tejto Krajinky," mal napísať Bašternák Kočnerovi v deň protikorupčného pochodu 18. apríla 2017.

„Lebo ja už sa balím. Vláda, ktorá príde o tri roky, nás má na zozname ako prvých. Lipšic bude generálny prokurátor. Takže vivat Nový Zéland,“ pokračoval Bašternák na druhý deň. Odpovede Mariana Kočnera nie sú podľa Denníka N v rozhodnutí uvedené.

Nečakaná návšteva pre Kočnera. Čo od neho mohol chcieť Fedor Flašík? Vieme viac
Fedor Flašík bol navštíviť kontroverzného podnikateľa, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, Mariána Kočnera. Flašík neverí , že by jeho kamarát nechal niekoho zavraždiť. V decembri povedal, že ho od nástupu do basy nevidel.... Čítať ďalej
06 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Po vražde Jána Kuciaka mal Kočner plánovať útek loďou. Komunikoval o tom s Tomášom Rajeckým, ktorý je známy z mafiánskych zoznamov zo skupiny Piťovci. "Treba sa pomaly zberať na odchod," napísal Kočner.

„Medzinárodné vody to istia. Loď máme vybavenú,“ znela ďalšia Kočnerova smska Rajeckému.

​Senát Najvyššieho súdu 16. apríla zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý zamietol rozšírenie väzby Kočnera o tzv. útekovú väzbu.

Sťažnosť podnikateľa voči rozšíreniu väzby zamietol ako nedôvodnú. Kočner je momentálne väzobne stíhaný pre kauzu tzv. televíznych zmeniek.

Harabin oklamal Danka ale aj mnohých ďalších. Bude vierolomnosť základom jeho budúcej strany?
(G L O S A) Podľa informácii z jeho najbližšieho prostredia smeruje Štefan Harabin k založeniu vlastnej strany Harabinovci. Doterajší priebeh však ukazuje, že lezie po chrbátoch druhých ľudí oklamaných nenaplnenými dohodami pred prezidentskými... Čítať ďalej
07 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


Obžaloba na Kočnera a bývalého riaditeľa televízie Markíza a exministra hospodárstva Pavla Ruska už bola zo strany Úradu špeciálnej prokuratúry medzičasom podaná na ŠTS. Mal by sa ňou zaoberať v budúcnosti senát tohto súdu - pracovisko Banská Bystrica.

ŠTS začiatkom apríla rozhodol, že Marian Kočner ostáva v sprísnenej tzv. kolúznej väzbe. Sťažnosť voči rozhodnutiu súdu vtedy podal ako dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, tak aj obhajca podnikateľa Marek Para.

Kočnera obvinili aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zomrela aj jeho snúbenica. Jeho likvidáciu si mal objednať pre jeho novinársku prácu.