Harabin oklamal Danka ale aj mnohých ďalších. Bude vierolomnosť základom jeho budúcej strany?
07 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová
(G L O S A)

Podľa informácii z jeho najbližšieho prostredia smeruje Štefan Harabin k založeniu vlastnej strany Harabinovci. Doterajší priebeh však ukazuje, že lezie po chrbátoch druhých ľudí oklamaných nenaplnenými dohodami pred prezidentskými voľbami. 


Anton Hrnko v marci povedal, že podľa neho je kandidát SNS v prvom kole jasný. Na doplňujúcu otázku Denníka N, či je jeho kandidát, ako v prípade Štefana Zelníka, Štefan Harabin, odpovedal: „A čo si myslíte? Ja som iný ako Zelník?“ Aj to ukazovalo na dohodu medzi Andrejom Dankom a Štefanom Harabinom. Spomínanú dohodu potvrdili Hlavnému denníku dva zdroje z prostredia SNS. Celá podpora Slovenskej národnej strany stála údajne na tom, že Štefan Harabin nezaloží stranu po prezidentských voľbách.

Dnes vieme nielen to, že Harabin oklamal Danka, ale aj mnohých ďalších, od ktorých vylákal politickú podporu. Je verejným tajomstvom, že ústretovosť Danka zašla až k ponuke na kandidátke do parlamentných volieb. Napokon predseda parlamentu zostal oklamaný.

Roman Suchý: Fejkový bojovník Harabin - urazený extrémista, vznik (ne)strany a talár na vyzlečenie
Štefan Harabin je falošný bojovník proti systému, dokazujú to jeho "kolaboračné" odmeny ako predseda Najvyššieho súdu. Čítať ďalej
16 | 05 | 2019 | Roman Suchý


 
Ako to piekli Flašík s Harabinom




Flašík na konci februára vravel, že pre Harabina v prezidentskej kampani nepracuje. Keď sa zjavil pri bratislavskej televízii v Devínskej Novej Vsi, kde prebiehal Harabinov mediálny tréning, povedal, že sa tam zjavil "náhodou". Takmer dvojhodinový tréning s ním viedol bývalý riaditeľ Slovenskej televízie Peter Malec.





Flašík vyhlasoval, že pre Harabina nepracuje a na mieste bol len náhodou, lebo prišiel za Malecom. Malec opisoval stretnutie trošku inak - povedal, že Flašík prišiel s Harabiňákmi.

„Väčšinu úloh má rozdelenú rodina – dcéry, syn a synovec, každý má svoju náplň práce,“ tak vtedy odpovedali Denníku N z Harabinovho štábu, keď sa pýtali, kto im robí kampaň. Práve Štefan Harabin mladší požiadal Petra Maleca o pomoc s mediálnym tréningom, poznajú sa z minulosti. Malec neskôr pracoval aj pre úrad vlády, mal na starosti marketing eurofondov.

Zakladajúci člen Smeru Fedor Flašík, ktorý je dodnes členom tejto strany, Denníku N povedal, že pre Harabina v kampani nepracuje. „Sme kamaráti, ale ako by som mohol spolupracovať? On podľa mňa nemá finančné zdroje na to a ja charitu nerobím,“ odpovedal vtedy na otázku. Tak isto reagoval aj Štefan Harabin mladší – povedal, že s Flašíkom nerobia a asi by si ho ani nemohli dovoliť.

Dnes vieme, že ani Flašíkovi ani Harabinovi sa veriť nedá.

Návštevu Flašíka vo väzbe u Kočnera schválil Špecializovaný trestný súd napriek kolúznej väzbe
06 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


 
Bude infraštruktúra Bajan a starostovia?


Vedenie bratislavskej župy podpísalo ešte za Bajana 90-ročný nájom pozemkov pre halu v Petržalke. Svoju rolu tam hrá aj Monika Flašíková-Beňová. Župa pozemky kupovala za Bajana za približne 9,5 miliónov eur.

Vtedajšie vedenie župy v decembri, keď už bolo jasné, že úrad prevezme SDKÚ, urobilo ešte niekoľko zmien v súvislosti s projektom haly. Dcérska spoločnosť župy, 1. župná, ktorá sa mala starať o pozemky pre halu, ich dlhodobo prenajala inej dcérskej spoločnosti župy. Firme Danube Arena to vedenie prenajalo za symbolické jedno euro ročne.

Majetkové pomery Danube Areny sa však zmenili a druhým, minoritným akcionárom, sa stala firma Parnham Limited. Tá je zaujímavá tým, že Bajanovi sprostredkovala peniaze a prevádzkovateľa haly. V oboch bola Monika Flašíková-Beňová predsedníčkou predstavenstva. Legendy o tom, že župu riadi Flašík a nie Flašíkova sa zachovali dodnes.

Frešo vtedy vyhlásil, že vďaka tomu stratila župa kontrolu nad pozemkami. „1. župná už nie je stopercentným akcionárom Danube Areny a zmenili sa stanovy. Rozhoduje 100-percentami hlasov," povedal. Už vtedy povedal, že „pozná stranu Smer a jej metódy práce". Kauzu dokonca prirovnal ku kauze emisii a k prevodom pozemkov v Tatrách, v ktorých sa neskôr ocitol aj Andrej Kiska.

Príbeh Harabina a vzniku Harabinovcov, ktorý vedie cez založenie občianskeho združenia k politickej strane dopíše svoju kapitolu už na prelome mája a júna.

Nečakaná návšteva pre Kočnera. Čo od neho mohol chcieť Fedor Flašík? Vieme viac
Fedor Flašík bol navštíviť kontroverzného podnikateľa, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, Mariána Kočnera. Flašík neverí , že by jeho kamarát nechal niekoho zavraždiť. V decembri povedal, že ho od nástupu do basy nevidel.... Čítať ďalej
06 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Uvidíme, či sa naše informácie potvrdia. Avšak už dnes je jasné, jedno: Mnohí chceli veriť, že Harabin drží dohody. Zažil si to Andrej Danko aj Marián Kotleba. Charakterová výbava sudcu najvyššieho súdu však do možnej vznikajúcej strany už teraz zakladá jednu poruchu v genetickej výbave. Je to vierolomnosť!