Bitcoin si opäť získava pozornosť investorov. Vieme čo je za tým
10 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Hodnota kybernetickej meny Bitcoin dnes prvýkrát od vlaňajšieho novembra prekonala hranicu 6000 dolárov. Podporuje ju rastúci záujem investičných spoločností o obchodovaní s Bitcoinom, píše server CNBC.


Podľa údajov servera CoinDesk sa počas dnešného obchodovania vyšplhala hodnota Bitcoinu až na 6076,65 dolárov, teda na najvyššiu úroveň od 15. novembra. Od začiatku tohto roka si táto kybernetická mena pripísala už viac ako 60 percent.

V roku 2017 zažíval Bitcoin prudký rast a dostal sa do centra pozornosti médií. Koncom roku 2017 jeho hodnota prekonala 19 tisíc dolárov, v závere minulého roka však zostúpila na 3 tisíc dolárov.

Investorská legenda Warren Buffett pred stretnutím s akcionármi spomenul tému kryptomien. Buffett bol kritický - v minulosti tiež prirovnával Bitcoin k jedu na potkany. Teraz svoju argumentáciu rozvinul. Bitcoinovým špekulantom ale nákupy virtuálnych mien nerozhovoril, keďže cena Bitcoinu počas utorkového dopoludnia vzrástla o necelých päť percent.

Z. Čaputová: Zoznam ľudí v mojom tíme je hotový, publikovať ho zatiaľ nebudem
Zoznam ľudí, ktorí budú tvoriť tím nastupujúcej prezidentky SR Zuzany Čaputovej, je už hotový, publikovať ho však nechce. "Sme v procese dohadovania, ale okruh ľudí je stabilizovaný," skonštatovala. Po prezidentských voľbách mala podľa vlastných... Čítať ďalej
09 | 05 | 2019 | tasr


Hoci trh s kryptomenami zažíva po dlhšej dobe prvé výraznejšie oživenie, Buffett by ich nerád zaradil do svojho investičného portfólia.

"Bitcoin nič nerobí. Jednoducho len niekde stagnuje. Je ako morská mušľa, alebo niečo také a to z môjho pohľadu nie je investícia," vyhlásil podľa CNBC Buffett. Svoju myšlienku rozvinul: "Keď si tu odtrhnem gombík, budem mať malý žetón. Ponúknem vám ho za tisíc dolárov a pokúsim sa jeho cenu vyhnať na dvetisíc do konca dňa. Avšak ten gombík stále bude mať len jedno využitie, a to navyše veľmi obmedzené," dodal americký miliardár.

A. Danko: Vždy by sme mali hovoriť celú pravdu. Faktom je, že...
Vždy by sme mali hovoriť celú pravdu. Faktom je, že Rusom vďačíme za oslobodenie našej krajiny a je pre mňa neopísateľným zážitkom, že im za to môžem poďakovať priamo na Červenom námestí. Čítať ďalej
09 | 05 | 2019 | tasr


Cena najrozšírenejšej kryptomeny stále rastie. Aktuálne sa pohybuje na nových tohtoročných maximách, teda tesne pod hladinou 6000 dolárov.