Donald Trump podľa tvrdení Maxa Blumenthala chráni pobočky Al-Káidy (VIDEO)
03 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

USA podporili vzostup teroristických skupín po celom svete a dokonca poskytli podporu džihádistom, keď to bolo v súlade s ich záujmami. V rozhovore s Campom Lee to pre americkú telvíziu Russia Today uviedol novinár Max Blumenthal, ktorý napísal knihu o tejto citlivej téme.


V relácii Redacted Tonight, Blumenthal podrobne opísal cynickú realitu takzvanej vojny proti terorizmu vo Washingtone. Napríklad v Sýrii USA poskytli zbrane nespočetným extrémistickým skupinám v snahe zvrhnúť prezidenta Bašára Assada. Blumenthal tvrdí, že väčšina „až 31 odnoží wahhabizmu bolo podporovaných USA“ a tieto sa napokon spojili s al-Káidou alebo Islamským štátom (IS, predtým ISIS) s veľmi silnou ideológiou Salafistického džihádu. Momentálne majú ešte stále z veľkej časti pod kontrolou sýrsku provinciu Idlib.


“Zatiaľ čo Donald Trump obviňuje demokratickú kongresmanku Ilhan Omarovú za 9/11, osobne chráni najväčšiu pobočku Al-Kájdy v tejto provincii." uviedol Blumenthal.


Blumenthalova nová kniha „Manažment Savagery“ sa ponára do súčasnej histórie znepokojujúcich vzťahov Spojených štátov s terorizmom, ktoré siahajú až k podpore mudžahídov v Afganistane.


Video s celým rozhovorom Maxa Blumenthala s Campom Lee v relácii Redacted Tonight prinášame aj našim čitaetľom v pôvodnej anglickej verzii .


[youtube


V rozhovore sa Blumenthal vyjadruje aj k situácii vo Venezuele, keďže sám sa podieľal na protestnej aktivite proti obsadeniu venezuelskej ambasády vo Washingtone.


Hlavný denník o tom písal 25. 4. 2019


Aktivisti bránia venezuelskú ambasádu vo Washingtone DC pred Guaidóovým nelegitímnym prevzatím
25 | 04 | 2019 | Imrich Kovačič