Nemecká politička ostro kritizovala postoj Manfreda Webera k projektu Nord Stream 2
28 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Premiérka nemeckého spolkového štátu Meklenbursko-Predpomoransko Manuela Schwesigová ostro kritizovala nekompromisný postoj Manfreda Webera k projektu Nord Stream 2. Informácie priniesla ZDF.


Weber sa pred pár dňami vyjadril v poľskej tlači, že projekt plynovodov Nord Stream 2 nie je v záujme EÚ a že bude robiť všetko, čo bude v jeho silách, aby ho zastavil.

Podľa Manuely Shwesigovej sú Weberové vyhlásenia proti ruskému plynovodu jednoducho "nezodpovedné z hľadiska energetickej politiky" a ostro poukazovala na "neprijateľnú pozíciu" kandidáta na post predsedu Európskej komisie Manfreda Webera voči projektu "Nord Stream 2".

Spolkový štát Meklenbursko-Predpomoransko má tak isto ako zvyšok Nemecka záujem sa angažovať v spoľahlivom zásobovaní energie, uviedla Schwesigová v rozhovore pre ZDF. "Do roku 2038 chceme úplne opustiť jadrovú energiu, lignit a čierne uhlie. Musíme prejsť na iné formy energie, predovšetkým na zdroje šetrné k životnému prostrediu," povedala premiérka spolkového štátu. "V tomto prípade potrebujeme zásobovanie plynom ako dočasné riešenie. Nemali by sme sa zahrávať s budúcnosťou našej krajiny."

Danko sľuboval hory-doly. Celoplošné zníženie dane pre právnické osoby sa nakoniec nekoná
Zníženie dane z príjmov právnických osôb zrejme nebude celoplošné. Pripustil to predseda SNS a Národnej rady SR Andrej Danko v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. SNS pôvodne navrhovala celoplošné zníženie. Danko odôvodňuje zmenu tým, že... Čítať ďalej
28 | 04 | 2019 | TASR


Manuela Schwesigová tiež upozornila na skutočnosť, že ako hlavný nemecký kandidát na post predsedu Európskej komisie za Európsku ľudovú stranu zastupuje Weber záujmy celého Nemecka.

"Preto považujem za veľmi zvláštne, že nás prostredníctvom nejakých poľských novín v Nemecku upozorňuje, že je proti projektu, ktorý Nemecko podporuje už mnoho rokov," uviedla Schwesigová.