Novým podpredsedom BBSK sa stal Ondrej Lunter, syn predsedu kraja Jána Luntera
25 | 04 | 2019 I TASR

Novým podpredsedom Banskobystrického samosprávneho kraja sa stal Ondrej Lunter. Poslanci Zastupiteľstva BBSK ho do funkcie zvolili na svojom štvrtkovom zasadnutí v Jelšave v okrese Revúca.


Ondreja Luntera do funkcie navrhol najväčší poslanecký klub Nezávislí po tom, ako sa doterajší podpredseda kraja Stanislav Horník vzdal tohto postu. Vo svojej funkcii sa bude nový podpredseda v zmysle kompetencií pridelených predsedom BBSK venovať oblastiam regionálneho rozvoja a dopravy.

„Na príklade nášho kraja chcem ukázať, že máme rozbehnuté projekty, zmierňujúce problémy, ktoré dlhodobo trápia všetky regióny na Slovensku. Celé rodiny sa dnes musia sťahovať za prácou mimo svojho bydliska, a to nie je správne,“ uviedol po svojom zvolení.

Parlament schválil zákon o posilnení postavenia ukrajinského jazyka
Ukrajinský parlament vo štvrtok schválil jazykový zákon, ktorý posilňuje používanie ukrajinčiny. Najvyššia rada drvivou väčšinou odhlasovala podporu pre návrh zákona, ktorý bude vyžadovať zvýšenú mieru používania ukrajinského jazyka v médiách a... Čítať ďalej
25 | 04 | 2019 | TASR


Novému podpredsedovi, dlhodobo uvoľnenému zo zamestnania pre výkon jeho funkcie, bude prináležať mesačná odmena vo výške 75 % z platu predsedu BBSK.