Komentár Colina Flaherty: Farbosleposť polície v Chicagu? Rasa nie je relevantnou informáciou
25 | 04 | 2019 I Colin Flaherty

Mesto Chicago podľahlo farbosleposti v dosť zvláštny čas. Tým máme na mysli občasné nepokoje v jednej z hlavných nákupných oblastí v Amerike: v mestskej štvrti Magnificent Mile v meste Chicago. V stredu v noci tam "protestoval" rozbesnený dav ľudí, ktorí rabovali, ničili majetok, napádali bielych, postavili sa na odpor polícii, zastavili dopravu a taktiež sa vyhrážali turistom.


Ak by sme mali veriť miestnym médiám, tak rasa nemala nič spoločné s faktom, že úplne všetci výtržníci boli čiernej pleti.

Správanie miestnych médií je nanajvýš zvláštne. Sú posadnuté rasou, ale najmä bielym rasizmom a diskrimináciou afroameričanov. Každý deň sa v Chicagu objavia správy o černošských školách, čiernych politikoch, černošských firmách, černošských štvrtiach a podobne. Nesmieme však zabudnúť na všetky tie veci, ktoré bieli ľudia robia, aby ich svojim "rasizmom" neustále štvali a doháňali k zločinom a násiliu, ktoré je viac než silno neprimerané.

Táto farbosleposť nemusí byť trvalým postihnutím, ale je to tento rok najmenej tretíkrát, kedy sa to v miestnych médiách prejavilo.

V sobotu večer sa na rovnakom mieste zišlo pár sto protestujúcich, kde sa udialo prakticky to isté čo predtým - nekontrolované vyčíňanie. Situácia sa opakuje už niekoľko týždňov.

Advokát Kočnera tvrdí, že nemôže nahliadnuť do spisu obvineného
Advokát obvineného a obžalovaného podnikateľa Mariana K. Marek Para tvrdí, že nemôže nahliadnuť do spisu v prípade obvinenia v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a teda zdôvodniť sťažnosť voči obvineniu. TASR o... Čítať ďalej
25 | 04 | 2019 | Peter Králik/TASR


V prospech miestnych médií treba uviesť, že policajný blog "Second City Cop blog" a web CWBChicago.com informovali o násilnostiach a ľahostajnosti zo strany oficiálnych predstaviteľov. Bohužiaľ, ani tieto zvyčajne spoľahlivé zdroje informácií o Chicagu si nemohli dovoliť ani zmienku o tom, že v tomto roku bolo Chicago svedkom rasových nepokojov už aspoň po tretí krát.

Sesterská spoločnosť stanice Fox dokonca neuviedla správu o násilnostiach, ktoré sa tam udiali: Jediná skutočná vec, ku ktorej došlo, bola prítomnosť veľkého počtu policajtov, ktorých jediným dôvodom bolo "monitorovanie" situácie. O tom bola reportáž z najväčšieho mesta štátu Illinois.

Aspoň miestna pobočka televízie NBC sa snažila: Ich zamestnanci povedali, že mnoho policajtov tam bolo z dôvodu "kontroly davu". Ich reportérka našla protestujúceho, s ktorým mohla spraviť rozhovor. Hoci z toho nie je videozáznam, uviedla, že "teenager" jej povedal, že sú tu, v centre, kde "čosi" robia, pretože nemajú nič iné na práci.

Chicagský policajný dôstojník, ktorý mal všetko vysvetliť, povedal, že v celej záležitosti išlo o "sociálno-ekonomické" okolnosti.

Bývalý policajný komisár Gary McCarthy zas povedal poslucháčom jedného rádia, že násilie černochov v Chicagu zavinili rasistickí "pútnici".

Vysvetlenie, ktoré poskytla bývalá šéfka odboru miestnych učiteľov Karen Lewisová, bolo famózne. Povedala, že Chicago "patrí" černošským ľuďom. Nie "bohatým bielym ľuďom".

Nech to už zavinil ktokoľvek, násilie černošských gangov v Chicagu a následné popieranie médiami je dôkladne zdokumentované vo fascinujúcom bestselleru Colina Flahertyho s názvom White Girl Bleed Lot. Autor textu zrejme nie je jediný, kto premýšľa o tomto pravidelnom návale farbosleposti. Veľa ľudí v Chicagu sa na to pýta, len to nezaujíma nikoho, kto pracuje pre miestne médiá.

Steve Chapman z denníka Chicago Tribune mal pred niekoľkými rokmi plné zuby všetkých čitateľov, ktorí chceli vedieť, či vyhľadal liečbu svojich zrakových nedostatkov.

"Existujú dobré dôvody, prečo neidentifikovať útočníkov podľa rasy," vyjadril svoj názor Chapman. "Je to redakčná politika novín, aby sme nezmienili rasu v článku, či už je o zločine alebo čomkoľvek inom, iba ak by to bolo dôležité k téme. Moja otázka pre čitateľov, ktorí nás obviňujú z politickej korektnosti, znie: Prečo sa toľko zaujímate o rasu útočníka? Ak sa bojíte černochov alebo ich nemáte radi, domnievam sa, že by to len potvrdilo vaše predsudky. Ale inak to pre vás nie je užitočné."

Je to horšie, než sa zdá. Nielen, že pravidelne zažívajú farbosleposť, ale títo rovnakí ľudia sú zrejme tiež postihnutie akútnou amnéziou.

zdroj: American Thinker