Neexistuje ani jeden právny dôvod, aby bola naša strana rozpustená, povedal Kotleba
09 | 04 | 2019 I TASR

Do sídla Najvyššieho súdu SR, kde sa má na verejnom pojednávaní rozhodovať o rozpustení parlamentnej ĽSNS, prišiel aj predseda strany Marian Kotleba a ďalší jeho poslanci.


"Neexistuje jeden právny dôvod, aby bola naša strana rozpustená," vyhlásil Kotleba s tým, že sa budú vyjadrovať až po pojednávaní. Nepovedal, kto ich v spore bude zastupovať.

V budove aj pred ňou od skorých ranných hodín platia mimoriadne bezpečnostné opatrenia. V budove sú prítomné desiatky príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže vrátane pyrotechnikov a špeciálnej zásahovej jednotky a psovodi.

Na Najvyššom súde sú mimoriadne bezpečnostné opatrenia
V sídle Najvyššieho súdu SR v budove Ministerstva spravodlivosti SR na bratislavskom Župnom námestí sú od utorka rána mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Čítať ďalej
09 | 04 | 2019 | TASR


Kotlebovci robia protest. Pred budovu ministerstva spravodlivosti prišli minibusy s označením strany, zišli sa tam stovky jej prívržencov. S vlajkami ich prišli podporiť aj stúpenci českej Delnickej strany. Pred budovou sú príslušníci štátnej aj mestskej polície a ťažkoodenci.

Návrh na rozpustenie strany podal na NS SR generálny prokurátor Jaromír Čižnár v máji 2017. O osude kotlebovcov by mal rozhodovať päťčlenný senát pod vedením predsedníčky Jany Zemkovej.