Na Najvyššom súde sú mimoriadne bezpečnostné opatrenia
09 | 04 | 2019 I TASR

V sídle Najvyššieho súdu SR v budove Ministerstva spravodlivosti SR na bratislavskom Župnom námestí sú od utorka rána mimoriadne bezpečnostné opatrenia.


Senát NS SR na svojom verejnom pojednávaní od 9.40 h bude rozhodovať vo veci prípadného rozpustenia parlamentnej ĽSNS. Na pojednávanie sa akreditovalo viac ako 50 novinárov a napokon sa bude rozhodovať vo väčšej pojednávacej miestnosti, ako sa pôvodne plánovalo.

V budove sú prítomné desiatky príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže vrátane pyrotechnikov a špeciálnej zásahovej jednotky a psovodi. Predpokladajú sa protesty kotlebovcov, ktorí by sa mali presunúť od budovy MS SR a NS SR pred budovu Generálnej prokuratúry SR na Gorkého ulici.

Salvini ohlásil vznik vlastnej skupiny v budúcom europarlamente. Kto sa k nemu hlási zo Slovenska?
Taliansky pravicový líder Matteo Salvini vyhlásil v pondelok cieľ, vytvoriť najväčšiu skupinu v Európskom parlamente, keď spojil svoje sily s euroskeptikmi mimo svojej súčasnej politickej rodiny, aby začal svoju volebnú kampaň. Informuje portál... Čítať ďalej
09 | 04 | 2019


Pred budovu MS SR približne od 8. hodiny začali prichádzať minibusy s označením tejto parlamentnej strany a začali sa zhromažďovať jej stúpenci. Pred budovou pribúda aj počet príslušníkov štátnej polície.

Návrh na rozpustenie strany podal na NS SR generálny prokurátor Jaromír Čižnár v máji 2017, teda takmer pred dvoma rokmi. O osude kotlebovcov by mal rozhodovať päťčlenný senát pod vedením predsedníčky Jany Zemkovej.

Prítomný by mal byť predseda strany Marian Kotleba a prokurátor GP SR. Ide o toho istého prokurátora, ktorý pripravoval podklady na rozpustenie strany, tak ako ich pripravoval aj v roku 2006, keď sa rozpustila pravicová strana Pospolitosť.