Obhajcovia Kočnera sa boja, že ich s klientom vo výsluchovej miestnosti vo väzbe odpočúvajú
01 | 04 | 2019 I Roman Suchý
Senát Špecializovaného trestného súdu rozhodol o ďalšom trvaní väzby pre Mariana Kočnera v kauze Zmenky TV Markíza.

Súd ale odmietol útekovú väzbu pre Mariana Kočnera. Jeho advokát Marek Para navrhoval pre Kočnera sledovací náramok alebo iné technické sledovacie zariadenia, čím by nahradili väzbu.

To prokurátor a neskôr aj senát odmietli.

Marek Para sa ale posťažoval, že im pri komunikácii s Kočnerom vždy prideľujú iba jednu miestnosť: miestnosť čislo 4. „Máme podozrenie, že táto miestnosť je monitorovaná, preto ju dostávame,“ uviedol. Infromujú Aktuality.

Ak by miestnosť bola monitorovaná, môže to súvisieť s tým, že je začaté stíhanie vo veci pre marenie spravodlivosti, keďže polícia zaistila „motáky“, ktoré Kočner posielal z väzby Petrovi Tóthovi prostredníctvom svojho právneho zástupcu Andreja Šabíka. Samotná porada Kočnera s obhajcami však nesmie byť použitá v konaní ako dôkaz. Informuje Denník N.

Mandzák hovorí, že existujú rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva, že miestnosť na stretnutie obhajcu s klientom nemôže byť odpočúvaná.

„S prihliadnutím na povinnosť mlčanlivosti a ešte v tak citlivej veci o tom nemôžem v tejto chvíli hovoriť. Dôvod kolúznej väzby je daný právoplatne a bolo potvrdené ovplyvňovanie iných osôb zo strany obvineného,“ povedal Šanta o prípade s motákmi. O odpočúvaní miestnosti prokurátor nič nevie.

„To si absolútne neviem predstaviť,“ reagoval Šanta na otázku, či jeho osobne Kočner niekedy nekontaktoval, uzatvára dennik N.