Keď je všetko v poriadku, nik sa nedá preventívne vyškrtnúť, aby celú tému zabil v zárodku pani Čaputová
23 | 03 | 2019 I Roman Suchý

Prezidentská kampaň vrcholí a s ňou i intenzita mediálnych kampaní, čí kladenie otázok novinárov potom, ako spĺňajú obaja kandidáti odborné aj morálne kvality pre výkon funkcie prezidenta Slovenskej republiky.


Základnou úlohou médii nie je robiť kampaň, ale klásť otázky. Iste poznáme žáner, kde vyjadriť názor za toho, či onoho kandidáta je dovolené. Tým žánrom sú komentáre. To však nie je prípad, ktorý "dievča, ktoré sa nebálo" napáda vo svojom statuse na facebooku, ktorý nám venovala. Aj príčetný človek, ktorý netuší čo je výroková logika, vie, že položenie otázky nie je vecou formálnej pravdy, ale kritického myslenia. Pozrime sa teda na status pani Čaputovej.



Prvá časť nadpisu, ktorý naša kandidátka napáda je vo forme otázky, druhá je faktografickým konštatovaním. V čom je teda nadpis nepravdivý?

Po druhé samotný článok je len vyzdrojovaným textom odkazov na články ktoré už boli publikované.

Vykonávala Čaputová advokátsku prax nelegálne? Prečo sa dala vyškrtnúť zo zoznamu advokátov?
Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová musí vysvetľovať okolnosti nadobudnutia advokátskej skúšky. Problémom je, že v čase, kedy vykonávala koncipientskú prax, mala založenú aj živnosť. Upozornil na to portál topky.sk. Čítať ďalej
22 | 03 | 2019 | Roman Suchý


Nie je snáď pravda , "že prezidentská kandidátka musí vysvetľovať okolnosti nadobudnutia advokátskej skúšky"? V čom je tento výrok nepravdivý, keď napokon sama kandidátka, pravdivosť tohoto tvrdenia potvrdila svojim svojským statusom na sociálnej sieti výššie.

Po druhé čo presne povedala hovorkyňa advokátskej komory?

Armáda USA tu mala byť v Malackách už novembri. Šefčovič aj Čaputová v Lajčákovej zmluve s USA klamú
24 | 03 | 2019 | Roman Suchý


„Od Mgr. Čaputovej takouto žiadosťou nedisponujeme. V dobe jej koncipientúry však ešte komisia, ktorá by sa zaoberala takýmito žiadosťami, zriadená nebola a stalo sa tak až po zmene zákona o advokácii v roku 2013. Je však pravdou, že ak by bola takáto žiadosť komisii doručená dnes, s veľkou pravdepodobnosťou by komisia vyslovila nezlučiteľnosť živnosti s koncipientskou praxou. V čase zápisu Mgr. Čaputovej sa na základe dostupných informácií javilo, že spĺňa podmienky pre zápis do zoznamu advokátov,“ uviedla hovorkyňa komory Alexandra Donevová.

Pani Čaputová ako advokátka s bohatou praxou vie že výrok "podľa dostupných informácii sa javilo"nevysvetľuje a nepotvrdzuje jej prax, ale je legitimizovaním a ospravedlnením rozhodnutia advokátskej komory v tom čase a vzťahuje sa k rozhodnutiu komory.

Navyše a na záver:
Keď je všetko v poriadku, nik sa nedá preventívne vyškrtnúť, aby celú tému zabil v zárodku pani Čaputová.

 

Komentár Petra Sokola: Indoktrinácia progresívnych liberálov, pozeráme sa na totalitu 2.0?
23 | 03 | 2019 | Peter Sokol