Marian Kočner mal za milión eur predať nahrávky Gorily šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi
22 | 03 | 2019 I Roman Suchý

Marian Kočner mal za milión eur predať nahrávky Gorily šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi s tým, že je jediný, kto ich má. Rovnakými nahrávkami sa Haščáka v roku 2014 snažili vydierať dve osoby, ktorým ich mal poskytnúť bývalý Generálny prokurátor Dobroslav Trnka. 


Vyplýva to z uznesenia o vznesení obvinenia voči Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Informáciu zverejnil Denník N.

Vyplývať to má zo záznamu telefonického rozhovoru medzi Kočnerom a Trnkom, ktorý sa našiel v Kočnerovom telefóne.

Haščák chce vypovedať o správach, ktoré si mal posielať s Kočnerom
Šéf Penty Jaroslav Haščák chce vypovedať o esemeskách, ktoré si mal posielať s Marianom Kočnerom mesiac pred vraždou Jána Kuciaka. Čítať ďalej
19 | 03 | 2019 | Ján Paľkoš


”Z vyhotoveného prepisu tohto rozhovoru bolo okrem iného zistené, že tieto osoby riešia to, že Trnka mal disponovať s nahrávkami Gorila, ktoré mali byť nakopírované ďalšími dvoma bližšie nezistenými osobami a v roku 2014 mali vydierať s týmito nahrávkami Haščáka, pričom Kočner tieto nahrávky v minulosti mal mať a mal ich predať za jeden milión eur práve Haščákovi s tým, že ručí za to, že tieto nahrávky už nikto nemá,”píše vyšetrovateľ v spise, ktorý zverejnil Denník N.

Kočner mal v telefonáte Trnkovi vulgárne nadávať za to, že mu nepovedal, čo sa chystá s nahrávkami spraviť. “Že prečo mu toto nepovedal, že je z toho problém a mohli ho vyriešiť tým, že dneska mohli byť tí dvaja s guľkou v hlave,” povedal v nahrávke Kočner.

Trnkovi sa mal vyhrážať, že ho "zabijú Haščákovi ľudia". 

Kto je Jaroslav Haščák z Penty, ktorého označila Alena Zsuzsová? To podstatné okolo jeho osoby na jednom mieste!
04 | 02 | 2019 | Peter Králik


Vzťahy Kočnera s Haščákom

O vzťahoch medzi Kočnerom a Haščákom sa začalo hovoriť, keď na verejnosť unikla správa, v ktorej sa mal KočnerHaščákovi pochváliť, že pracuje na odstránení určitej osoby.

Haščák však tvrdil, že s Kočnerom nemal blízky vzťah a o takýchto veciach spolu nekomunikovali. ​"Nikdy som s Mariánom Kočnerom nekomunikoval, a to ani len v náznakoch, na tému fyzickej likvidácie ktorejkoľvek osoby. Nemal som žiadnu vedomosť o tom, že by Marián Kočner pripravoval úkladnú vraždu a nikdy som ho z takýchto aktivít nepodozrieval. Zásadne odmietam spájanie mojej osoby s týmito skutočnosťami a ohradzujem sa voči dezinformáciám, ktoré sa v tomto kontexte objavujú," tvrdí Haščák v stanovisku.