Komentár Jany Teleki: Prezidentské voľby nevyhrala slušnosť a korektnosť, ale peniaze
18 | 03 | 2019 I Jana Teleki

Nemusíme s Harabinom súhlasiť ani v pohľade na voľby, na jeho výsledky, ani na tvrdenia o faktoch, či iných sprevádzajúcich pochybnostiach. Je tu však vážny moment jeho elektorátu, ktorý počíta 301 tisíc hlasov. Bez mediálnej kampane, škandálov, podpory médií a prieskumných agentúr. A je tu jeho obsahová hodnota, ku ktorej sa reálne málokto priblížil už len pre jeho intelekt, skúsenosti a čitateľnosť v Slovenskej politike - v dobrom aj v zlom. Harabin vie, že Slovensko a jeho postavenie v Európe sa už nebude dať vnímať tak schematicky a populisticky ako doteraz.


Čakajú nás roky ťažkých skúšok a ohrozenia od imigračnej vlny a preto ho treba nielen počúvať, ale aj vnímať, keď ukazuje na to, že populistické kľučkovanie za účelom zvyšovania preferencií ešte z postupujúcich kandidátov nerobí voľbu dobrú pre Slovensko.

Čižnár: Moderátor Kovačič z Markízy sa drží hesla "stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou."
18 | 03 | 2019 | Peter Kralik/TASR


Voľby boli korupcia ako hrom, najbližšie prezidentské voľby vyhrám

Takto zjednodušil svoju predstavu Štefan Harabin, o tom ako ďalej v politike, tesne po oznámení predbežných výsledkov prezidentských volieb. Jeho mlčanie o tom, či myslí budúce prezidentské voľby je vhodné pozorovania a zamyslenia. Nevieme, čo v tej chvíli v Harabinovej hlave skutočne stálo za touto odpoveďou.

Tí, čo by očakávali extrémne - konšpiratívnu solidárnosť a synergiu s Kotlebovou ĽSNS zostali však zarazení. Harabin mu jednoznačne pripísal nielen podiel na posunutí Ševčoviča do druhého kola, ale aj na podpore toho, čo Šefčovič predstavoval - podporu islamizácie kresťanských rodín, cudzie vojská a základne na území SR ako aj zánik štátu v tvrdom jadre.

Oproti diktatúre mainstreamu a peňazí získal sám s rodinou 15% a podporu 301 tisíc hlasov len s rodinou a to je úžasné.

Podľa neho odstupom času sa ukáže ako vždy, že mal pravdu, uviedol v súvislosti s  rozhodnutím Bruselu o podpore imigrácie vo výške 10 miliárd Eur a jeho upozorneniami na islamizáciu východnej Európy.

Z principiálnych dôvodov neodporučil žiadneho kandidáta, ktorý sa dostal do druhého kola, pretože by tým odporučil zánik štátu, islamizáciu kresťanskej rodiny a jej zánik. Považoval by za nevhodné svojim 301 tisícom voličom, ktorí volili princípy rodiny odporučiť kohokoľvek z dvoch postupujúcich kandidátov.

Harabina porovnanie s Procházkom zjavne pohoršilo, uviedol že získal viac hlasov ako všetci politici – Bugár, Krajniak, Kolteba - dohromady. Súčasné výsledky a stav sú perfektným predpokladom do budúcich prezidentských volieb.

O volebný debakel Krajniaka sa postarali duo Čaputová a Harabin
Agentúra Focus dnes zverejnila informácie o tom, koho volili sympatizanti vybraných politických strán v 1. kole prezidentských volieb. Tie sú založené na výsledkoch prieskumu, ktoré agentúra pripravila pre televíziu Markíza. Čítať ďalej
18 | 03 | 2019 | Roman Suchý


Na otázku, či vstupuje do politiky opakovane, zdôraznil, že je sudca najvyššieho súdu, má iba prerušený výkon sudcovskej funkcie a na tom sa nič nemení. Medzi vetami však potvrdil, že skúma aj okolnosti volieb a právne možnosti vyplývajúce z týchto okolností.

Z princípu nehodlá gratulovať žiadnemu z postupujúcich, kvôli ochrane slovenskej štátnosti, islamizácii Slovenska.

Kto je pani Čaputová ?

Reagoval smiechom na citáciu Čaputovej, podľa ktorej by už nemal byť sudcom Najvyššieho súdu . Čaputová, ktorá robila právne služby na živnosť je podľa neho podozrivá z korupcie s Mistríkom, ktorý hodil pol milióna v prospech neho Čaputovej. Podľa Harabina, sa musí s vecou zaoberať generálny prokurátor, pretože to je korupcia ako hrom. Niekto to musel Mistríkovi zaplatiť, to by mal šetriť generálny prokurátor na základe princípu ex offo - ak teda sledoval priebeh volieb, kde Mistrík na voľby dal 400 a jeho manželka 100 tisíc eur.

Na výhradu prítomnej novinárky, že to je vážne tvrdenie ju spresnil, že to nie je tvrdenie, ale fakt. Nemá dôvod sa za to ospravedlniť, lebo ani pred tým sa nikdy nemal dôvod ospravedlniť. To že je to korupcia je jeho názor, aj keď názor redaktorky je možno iný.

Šefčovič nie je doktor

Novinári sa však nevzdávali v spochybňovaní Hrabina a prešli na záchytnú tému doktorského titulu Šefčoviča. Harabin odpovedal jednoducho: Šefčovič nie je doktor. Kusý jeho nostrifikáciu nepodpísal, podpísal ho zástupca. Kusý vedel, že to nemôže podpísať, pretože vtedajší právny poriadok mu to neumožňoval, naviac Šefčovič nie je právnik a študoval GIML, kde bola iba jedna skúška z práva, všetky ostatné boli tajné služby. ( pozn. V období socializmu do roku 1989). Šefčovič nie je právnik, preto nostrifikácia v tomto smere nie je možná – veď aj Haščák, ktorý študoval popri ňom má titul Magistra. Šefčovič nie je doktor a moje tvrdenia sa časom vždy preukázali ako pravdivé.

Nechce byť predsedom Najvyššieho súdu.

Jeho kariérny postup môže byť len v smere predsedu Ústavného súdu, prezidenta SR alebo sudcu Luxemburského alebo Štrasburgského súdu. V predošlom sa s úsmevom vyjadril, že sa cíti byť dosť mladým, aby tieto ambície si splnil, no z jeho úsmevu je jasné, že nebude čakať 12 rokov na príležitosť predsedu Ústavného súdu.

V budúcich voľbách chce zúročiť podporu, ktorú má, považuje sa za víťaza volieb, ktorý nemal podporu stoviek miliónov eur, podporu mainstreamu a koučovanie prieskumných agentúr ,ale iba svoju rodinu a úprimných voličov, ktorí pochopili jeho volebný program. A tými istými témami pôjde do ďalších volieb. Europarlament schválil 10 miliárd eur na podporu imigrantov a on tých migrantov vidí dennodenne aj keď ich novinári nevidia, jazdí s nimi v električke a to určite nie sú turisti, ako si to možno časť novinárov myslí - tým odporúča, aby si dali okuliare ak to nevidia.

Bonul Miroslava Bödöra prišiel o možnosť získať 12 miliónov eur. Štátne hmotné rezervy zrušili súťaž
Štátne hmotné rezervy zrušili súťaž na stráženie za takmer 12 miliónov eur. Prikázal to Úrad pre verejné obstarávanie, podmienky súťaže dávali šance najmä firme Bonul Miroslava Bödöra. Informuje Denník N. Čítať ďalej
18 | 03 | 2019 | Roman Suchý


Zápas s Čaputovou právne vyhral v realite pravdy uviedol na dotaz. On sám, ale ani predsedovia politických strán Marček a Kotleba nemali potrebu hovoriť o tom, že odmietol ísť politicky za ich strany kandidovať. On sám vždy volí Slovensko a slovenskú rodinu. Na repliku, že aj Šefčovič je kresťanom doplnil, že áno, ale ako tvrdý eurosocialista, tvrdý zástanca LGBTI, milovník migrantov za ktorých hlasoval a z večera na ráno sa stal volebný kresťan. „Tak ako čo?“ poznamenal na záver a poďakoval sa.

Harabinov pohľad na svojich rivalov je zdrvujúco pragmatický, v rovine faktov bez ich škandalizovania. Uvedomuje si, že v týchto voľbách presvedčil voličov, ktorí volili podľa argumentov, ale výsledky priniesla marketingová mašinéria mainstreamu, prieskumných agentúr a predovšetkým obrovské finančné nasadenie, aké tu ešte v histórii nebolo. Môžeme očakávať vývoj situácie a právnej analýzy, ktorá zrejme bude mať konkrétny výstup k tomu, či v týchto voľbách nedošlo ku volebnej korupcii na najvyšších miestach. To ľudia v podstate od neho aj očakávajú, lebo každý počas týchto volieb videl všade peniaze a ohromujúce mediálne nasadanie za tieto peniaze, ktoré sa dostali hlavne do mainstreamu.