Dobrá správa pre diabetikov
07 | 03 | 2019 I TASR
Vylepšený test HbA1c od spoločnosti Beckman Coulter poskytne lekárom vyššiu mieru presnosti pri diagnostike pacientov s diabetom, získal CE značku a U.S. FDA 501(k) Clearance(schválenie) od Amerického úradu pre potraviny a lieky (FDA)

BREA, Kalifornia, 7. marca (TASR/OTS/PRNewswire) —  Beckman Coulter, globálny líder v odvetví klinickej diagnostiky, dnes oznámil príchod novinky  v rámci svojho komplexného sortimentu v podobe vylepšeného plne automatizovaného testu hemoglobínu A1c (HbA1c). Nový test umožní stredne veľkým a veľkým laboratóriám poskytnúť lekárom najvyššiu mieru presnosti pri diagnostike diabetu, monitorovaní dlhodobej hladiny glukózy a identifikácii pacientov, u ktorých je zvýšené riziko vzniku diabetu.

Vylepšený test HbA1c je teraz k dispozícii pre biochemický analyzátor DxC 700 AU. Ponúka vyššiu efektívnosť v laboratóriu elimináciou manuálnej prípravy vzoriek. Nový test umožní laboratóriám integrovať analýzu plnej krvi do rutinnej prevádzky a merania statimových vzoriek a tak optimalizovať pracovný tok.

"Skorá diagnostika diabetu zvyšuje pravdepodobnosť, že sa pacientovi podarí vyhnúť zbytočným a nákladným komplikáciám," uviedol Puneet Sarin, viceprezident pre oblasť klinickej chémie a imunologických testov v spoločnosti Beckman Coulter. "Päťdesiat percent ľudí s diabetom nikdy nepodstúpilo diagnostické testy, preto je podstatné urýchlene identifikovať a poskytnúť vhodnú starostlivosť osobám s týmto ochorením. Vylepšený test HbA1c pomôže túto potrebu naplniť a zabezpečiť klinicky účinné výsledky, ktoré lekári potrebujú pri diagnostike a monitorovaní diabetu."

Predpokladá sa, že v súčasnosti na planéte žije s diabetom 425 miliónov osôb, alebo 8,8% dospelých vo veku od 20 do 79 rokov. Ak bude súčasné tempo rastu výskytu tejto choroby pokračovať, do roku 2045 sa počet pacientov s diabetom zvýši na 629 miliónov.

Identifikácia HbA1c v krvi je dôležitým prostriedkom diagnostiky diabetu a monitorovania účinnosti diabetickej diéty či iných terapeutických postupov v manažmente ochorenia. V nedávnych validačných štúdiách preukázal nový vylepšený test HbA1c výkonnosť svetovej triedy Six-Sigma. Vysoké skóre Sigma sa v praxi prejavuje menším počtom analytických chýb a nejednoznačných výsledkov testov.

Nový vylepšený test HbA1c od spoločnosti Beckman Coulter je dôkazom záväzku spoločnosti zrýchľovať napredovanie v zdravotnej starostlivosti ponukou vysokovýkonných produktov a riešení, ktoré reagujú na prevládajúce  zdravotné riziká, ktoré predstavujú značnú finančnú záťaž. Nový test nedávno získal U.S. FDA 501(k) clearance a CE značku a je v súčasnosti k dispozícii na použitie spolu s chemickým analyzátorom DxC 700 AU, ktorý spoločnosť Beckman Coulter nedávno uviedla na trh.  Viac informácií o komplexnej ponuke chemických testov alebo iných chemických a imunologických riešeniach spoločnosti Beckman Coulter nájdete na: https://BeckmanCoulter.com/hemoglobin-a1c.

O spoločnosti Beckman Coulter
Beckman Coulter Diagnostics pomáha zdravotníckym pracovníkom a laboratóriám poskytovať lepšiu starostlivosť zabezpečením presných diagnostických informácií. Beckman Coulter je už viac ako 80 rokov prioritným partnerom pre zdravotnícke organizácie. Naše škálovateľné nástroje, komplexné diagnostické testy a služby riadenia podnikov sa osvedčili v nemocniciach, laboratóriách a iných dôležitých zariadeniach poskytujúcich starostlivosť na celom svete. Pomáhame našim zákazníkov pri neustálom zlepšovaní a poskytovaní kvalitnej starostlivosti o pacientov, pretože veríme, že vyššia účinnosť a lepšie klinické výsledky sú prínosom pre pacientov a zárukou napredovania v zdravotnej starostlivosti pre každého.

© 2019 Beckman Coulter. Všetky práva vyhradené. Štylizované logo a produktové a servisné značky spoločnosti Beckman Coulter uvedené v tomto dokumente sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti Beckman Coulter, Inc. v Spojených štátoch a iných krajinách.