TRAGÉDIA: Smrť v tatranskom vodopáde. Zrejme išlo o samovraždu
08 | 02 | 2019 I Spracovala: Michaela Melišková
V tatranských vodopádoch našiel smrť 50-ročný muž. Najskôr spadol z asi 15-metrovej výšky a následne ho voda vtiahla pod ľad. Priamo na mieste ho oživovali aj záchranári, no neúspešne. Zistilo sa, že išlo o muža z Varšavy. Informuje portál Noviny.sk.

Podľa informácii TV JOJ sa turista (50) sa vybral na túru z Lysej Poľany smerom na poľské Morské Oko. Zastavil sa na vodopádoch Mickiewicza. Turistu do vodopádu videli padať náhodní okolidúci. Tí zavolali na políciu. "Zavolali nám, že z výšky asi 15 metrov spadol do vodopádu muž. Na miesto hneď vyrazili policajti aj záchranné zložky, vrátane vrtuľníka," uviedol hovorca polície Roman Wieczorek.

"Vrtuľník priamo na miesto previezol špeciálnu skupinu, ktorá má skúsenosti zo záchrany ľudí z vodopádov," opisuje priebeh udalostí záchranár Kuba Hornowski.

Záchrannú akciu komplikoval neprístupný terén. Teplota vzduchu v danej lokalite bola niekoľko stupňov pod nulou a poriadne mrzlo. "Veľmi dlho nám trvalo, kým sa nám ho podarilo nájsť. Voda ho totiž vtiahla pod ľad a sneh a museli sme preto zvrchu prekopávať diery. Nakoniec sme ho vytiahli," pokračuje Hornowski.

Aj napriek snahe záchranárov sa turistovi nepodarilo pomôcť a zomrel priamo na mieste. Turisti, ktorí ale celý incident videli tvrdili na polícii, že zábradlie preliezol dobrovoľne. "Ťažko povedať, či z toho zábradlia spadol, skôr to vyzerá, že tam skočil. Našli sme len ruksak v ktorom boli osobné veci, doklady chýbali," tvrdí záchranár.

"Na mieste sme zabezpečili dôkazy a všetko ukazuje na to, že máme dočinenie s pokusom o samovraždu. To určí až ďalšie vyšetrovanie," dodal policajný hovorca.