Lučanský: Únik informácii zo spisov je kontraproduktívny, no zo strany poškodenej nie je nezákonný
05 | 02 | 2019 I
Prezident polície pre TV JOJ vysvetlil, že aj informácie, ktoré do médií prenikajú môže považovať za únik nie ale nezákonný, keďže poškodení sa majú právo oboznamovať s vyšetrovaním. "My sa zaoberáme len nezákonnými únikmi. Poškodená strana má právo na tie informácie a ako s nimi naloží,"uviedol pre televíziu JOJ Milan Lučanský. 

Mama zavraždenej Martiny Kušnírovej sa nedávno vyjadrila, že chce zverejniť všetko, čo zverejniť môže zo spisu, do ktorého ako poškodená má prístup. Aby verejnosť podľa jej slov videla "všetku tú špinu." Jej právny zástupca sa niekoľkokrát vyjadril, že uvedené informácie neškodia vyšetrovaniu. S Milanom Lučanským sa tak rozchádzajú v pohľade na otázku "či tieto informácie od poškodenej strany vplývajú na vyšetrovanie alebo nie."

Samotný právny zástupca poškodenej Zlatice Kušnírovej niekoľkokrát verejne vyhlásil, že šéf vyšetrovacieho tímu má ich absolútnu dôveru.

Podľa Lučanského, "každá informácia, ktorá nie je riadená a dostane sa von, je kontraproduktívna. Čiže aj informácie zo strany poškodenej, ktoré posunie von bez konzultácie s vyšetrovateľom," uviedol policajný prezident Milan Lučanský pre TV JOJ.