Prokurátor podal obžalobu na lekára, ktorý bral ako úplatky sladkosti a alkohol
21 | 07 | 2021 I tasr

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok (20. 7.) na súd obžalobu na lekára a právnickú osobu Ľuboša Ch., ktorý bral úplatky vo forme sladkostí a alkoholu.


"Prokurátor ÚŠP podal 20. júla na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na obvineného lekára Ľuboša Ch. a právnickú osobu, ktorej bol konateľom, za pokračovací zločin prijímania úplatku," informovala v stredu TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Ako ďalej priblížila, obvinený bral drobné úplatky, sladkosti, kávu, vonnú sviečku, fľaše alkoholu, od svojich pacientov v súvislosti s výkonom zdravotnej starostlivosti, najmä za predlžovanie dočasnej práceneschopnosti.

Uplácajúce pacientky boli už právoplatne odsúdené za prečin podplácania. Konkrétne Anna H. v piatich prípadoch, Hanka K. v štyroch prípadoch a Júlia B. v jednom prípade. Posledná za vystavenie potvrdenie tlačiva pre dcéru na úrad práce.

Hrozí obrovský štrajk: V košickom U. S. Steele je naň pripravených 10-tisíc ľudí!
Tak takéto niečo tu už nebolo veľmi dávno. V metropole východu sa pripravujú na obrovský štrajk. Dôvodom sú pracovné podmienky, ktoré majú zamestnanci v U. S. Steel Košice. Tí sú síce zatiaľ iba v štrajkovej pohotovosti, ale... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik