Jaromír Jágr sa odmieta očkovať. Pavel Novotný mu drzo odkazuje: Do neba volajúca kravina
16 | 06 | 2021 I Petra Demková

Jaromír Jágr na seba strhol pozornosť tým, že sa odmietol stať tvárou očkovacej kampane. Pustil sa doňho novinár Pavel Novotný. Syn komika, známy večnými konfliktami s rôznymi celebritami, Jágra dourážal. Povedal, že by mal mlčať, pretože nie je zrovna najbystrejší.



Kampaň v Čechách beží na plné obrátky

V Čechách, rovnako ako na Slovensku, je kampaň na podporu očkovania proti koronavírusu v plnom prúde. Nielen v oboch krajinách, ale takmer všade vo svete, je očkovanie momentálne najfrekventovanejšou témou. V tejto situácii si slávny hokejista Jaromír Jágr dovolil odmietnuť byť tvárou kampane. Reakcie na seba nenechali dlho čakať. Informácie o prípade prináša portál iDnes.

Jágr odmietol byť tvárou očkovacej kampane. Očkovať sa nedá, má dostatok protilátok
Hokejová hviezda a žijúca legenda Jaromír Jágr odmietol ponuku stať sa tvárou očkovacej kampane v Česku. Sám sa očkovať nechystá, pretože má dostatok protilátok. Čítať ďalej
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek


Česká očkovacia kampaň je postavená na slogane „Urobme bodku za koronavírusmi“. V Čechách zdôrazňujú, že je dôležité, aby sa do očkovania zapojilo aspoň 70 percent dospelej populácie. Kampaň sa začala v apríli.
Jágr očkovanie odmietol

Pozornosť na seba pred niekoľkými dňami strhol odmietavým postojom slávny hokejista Jágr. Omietol sa zapojiť do očkovacej kampane. Ponuku premiéra Andreja Babiša odmietol so slovami, že on sám sa teraz očkovať nemieni. Uviedol, že má dostatok protilátok.

Odborníci sa však do Jágra pustili a tvrdia, že s protilátkami to také jednoznačné nie je. Chýba vraj jasná hranica dostatočného množstva protilátok. Navyše nikto nevie, ako rýchlo mu budú protilátky ubúdať.
Do Jágra sa naváža aj Novotný

Do Jágra sa pustil následne aj kontroverzný novinár a „enfant terrible“ českej mediálnej scény, syn komika Petra Novotného. Pavel Novotný je známy konfliktmi s českými celebritami aj urážaním každého, kto má iný názor. Pavel Novotný je momentálne aj starostom obce Řeporyje.

Novotný skritizoval prístup hokejistu Jágra k očkovaniu. Odmietnutie očkovacej kampane komentoval pre CNN Prima NEWS dokonca dvakrát. Naposledy v debate s poslankyňou Terezou Hyťhovou. V rozhovore syn komika urážal poslankyňu aj Jágra. Povedal, že Jágr sa správa ako debil. „Jarda ma naučil, že súdiť má Boh. V čase, keď debili, ako pani Hyťhová naskakujú na to, že sa nemusíme očkovať, ho nechápem. Jarda, ktorý nie je najostrejšia ceruzka v peračníku, by mal radšej mlčať,“ spustil starosta.

Deň po očkovaní zomrela mladá pracovníčka radnice v Nitre. Súvislosť preverujú
Na radnici v Nitre zažili šok. Ich 39 ročná kolegyňa, plná života, zomrela v noci po podaní druhej dávky vakcíny proti Covidu. Dostala očkovaciu látku spoločnosti Pfizer. Súvislosť preverujú. Informuje denník SME. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Petra Demková

„Do neba volajúca kravina“

Následne Jágrovo zdôvodnenie, že má dostatok protilátok, a preto sa kampane nezúčastní a očkovať sa nedá, označil za "do neba volajúcu kravinu". Hokejista sa podľa Novotného pripojil k „demagógii, ktorú šíri pani Hyťhová alebo páni poslanci Volný či Okamura.“ Argument o protilátkach je podľa Novotného len výhovorkou. Jágr len podľa neho nechce priznať, že je proti očkovaniu.
Mal by sa ctiť aj iný názor, myslí si poslankyňa

Poslankyňa Hyťhová bránila v diskusii seba aj neprítomného športovca. „Som zástankyňou toho, že očkovanie má byť dobrovoľné. Čo si budeme hovoriť. Očkovanie je dnes kontroverzná téma, ktorá sa spája so slobodou a cestovaním. Prosila by som pána starostu, aby prestal urážať ľudí, ktorí sa nechcú nechať očkovať,“ povedala Hyťhová vo vysielaní CNN Prima NEWS.

„Nečudujem sa, že Jágr nechce byť tvárou niečoho nevyskúšaného," povedala Hyťhová. Poslankyňa tiež uviedla, že by sa mal ctiť aj iný názor. Očkovať by sa mal každý, kto sa bojí nákazy, a malo by byť založené na báze dobrovoľnosti. Dôvodom, prečo ľudia podstupujú vakcináciu, nie je ani tak strach z nákazy, ako skôr vidina jednoduchšieho cestovania, uviedla.

MUDr. Bukovský prináša úplne nové zistenia, ako sa ochránite pred Covidom. Očkovanie to nie je
Igor Bukovský sa pozastavil nad tým, že novinári vyzdvihujú rôzne medicínske spôsoby, ako sa ochrániť pred Covidom. Novinár Denníka N básnil o očkovaní proti chrípke. Pritom má minimálny efekt. O spôsoboch, ktoré dokázateľne znižujú riziko úmrtia... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Petra Demková