Aj čínska armáda sleduje UFO. A je ohromená nárastom pozorovaní
05 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Pentagon nie je sám pri vyšetrovaní zvláštnych objektov spozorovaných na oblohe. Podľa najnovších správ aj čínska armáda sleduje UFO a v posledných rokoch zaznamenáva nárast pozorovaní, informuje portál RT.



Mimozemšťania nad Čínou

Ľudová oslobodzovacia armáda (PLA) používa trojstupňový systém na vyšetrovanie prípadov  „neidentifikovaných vzdušných objektov“ - eufemizmu, ktorý pripomína termín americkej armády pre UFO, „neidentifikované lietajúce objekty“.

Aby PLA zhromaždila čo najviac údajov o záhadných lietajúcich objektoch, spolieha sa na správy vojenských radarových staníc, pilotov letectva, policajných staníc, meteorologických staníc a observatórií Čínskej akadémie vied.

Informácie potom armáda spracuje a pred odoslaním do národnej databázy podstúpi predbežnú analýzu. Ústredie PLA následne každému pozorovaniu priradí „index ohrozenia“ na základe správania objektu, fyzických vlastností a akýchkoľvek ďalších relevantných premenných.

Brusel plánuje centrálny digitálny archív pre všetky občianske preukazy a dokumenty občanov EÚ
Európska komisia chce zaviesť európsky systém digitálnej identifikácie. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Počet hlásení narastá

Čínski analytici sú však podľa časopisu Post v posledných rokoch „ohromení“ rastúcim počtom správ zo „širokého spektra vojenských a civilných zdrojov“. To viedlo pracovnú skupinu UFO PLA k tomu, aby sa pri triedení spoliehala na umelú inteligenciu.

No pozorovania neidentifikovaných objektov vo vzdušnom priestore Číny sú „pravdepodobnejšie spôsobené ľuďmi ako mimozemšťanmi“, uvádza čínsky vedec. Rastúca popularita rekreačných dronov, ako aj nárast vojenských aktivít v Juhočínskom mori, by tiež mohli vysvetliť, prečo bola CHKO zaplavená správami o UFO.

Putin: Kašlem na každého, kto zablokuje stránky Kremľa. Dôležitejšia je dôvera ruského ľudu v moju kvalitu
Kremeľ a Biely dom sa pripravujú na stretnutie v Ženeve. Uskutoční sa 16. júna. Putin podľa portálu Mandiner sa bude pokúšať nájsť spôsoby, ako zlepšiť vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom. Na otázku, či sa nebojí, že by Spojené štáty zneprístupnili... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Iba jeden objekt oficiálne potvrdený

Jediné oficiálne potvrdené pozorovanie UFO v Číne sa stalo v roku 1998, keď dva vojenské tryskáče zachytili nízko letiaci objekt, ktorý sa objavil nad leteckou základňou v provincii Che-pej v Cangzhou.

Objekt bol opísaný ako „huba s krátkymi nohami“ s lúčmi svetla vystreľujúcimi zo spodnej strany. Podľa správy o incidente zverejnenej v oficiálnych novinách bol objekt schopný rýchlo sa zrýchliť, kým zmizol z radaru.

USA: Odklonili lietadlo kvôli bosému výtržníkovi
Americký let z Los Angeles do Nashvillu v piatok poobede odklonili do amerického štátu Nové Mexiko po tom, čo sa do pilotnej kabíny snažil získať prístup jeden z pasažierov, informovala v sobotu agentúra AP. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | tasr