Peter Visolajský: Deje sa tu nejaký podvod alebo iba členovia vlády nepoznajú jej program?
04 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Lekárske odborové združenie dôrazne žiada, aby sa politici a hlavne politické strany držali svojich predvolebných sľubov. Pripomína im to za združenie doktor Peter Visolajský. "Ak politický nominant neplní alebo dokonca robí opak toho, čo strana, ktorá ho nominovala sľúbila voličom a na základe týchto sľubov vyhrala aj voľby, tak ide o volebný podvod a oklamanie svojich voličov." Tvrdí Peter Visolajský.


"Ak predseda strany alebo predseda vlády v takom prípade nezasiahne, daná politická strana a aj vláda uráža svojich voličov." Varuje v statuse na sociálnej sieti predstaviteľ mimoriadne významného združenia - Petr Visolajský.

Reprofoto FB (@Peter Visolajský)

Programové vyhlásenie nie je jarmočná lož

"Lekárske odborové združenie (LOZ - pozn. red. HD.) zdôrazňuje, že povinnosťou každého člena vlády je držať sa jej programového vyhlásenia."

"LOZ reaguje na opakované vyjadrenia ministra zdravotníctva Lengvarského, nominanta vládnej strany OĽANO. Ten včera uviedol, že „buď budú Rázsochy stáť, alebo nebudú stáť. Buď táto nemocnica (nemocnica Penty pozn. red.) pôjde v nejakom inom režime, či už bude štátna, alebo pološtátna, alebo iná. Veľa možnosti je hre. " Vracia sa doktor Visolajský k výrokom ministra Lengvarského.
Neznalosť alebo podvod

"Z takýchto a podobných vyhlásení pána ministra sú len dve možnosti. Pán minister Lengvarský, politický nominant strany OĽANO, si dodnes neprečítal programové vyhlásenie svojej vlády a volebné sľuby strany, ktorá ho na ministerskú stoličku nominovala. Alebo sa tu deje podvod na voličoch." konštatuje doktor Visolajský.

Nitrianski zdravotníci boli prezentovaní ako hrdinovia, teraz im idú znížiť výplatu, tvrdí Visolajský
Nitra bola jedným z najzasiahnutejších miest vírusom COVID-19. Nitrianska nemocnica bola preplnená a zomrelo aj niekoľko zdravotníkov. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Gabriel Matta

OĽANO svojim voličom pred voľbami sľúbilo

Sľub číslo 80.: „Budeme presadzovať, aby bola do piatich rokov vybudovaná komplexná koncová univerzitná nemocnica v Bratislave na Rázsochách. Okrem bežnej zdravotnej starostlivosti bude zabezpečovať terciárnu starostlivosť pre spádovú oblasť od Trenčína po Trnavu a kvartérnu starostlivosť pre celé Slovensko. Pre zrýchlenie jej výstavby pripravíme zákon o strategickej investícii - Lex Rázsochy.“

"S týmto záväzkom získali dôveru v parlamente", pripomína predstaviteľ LOZ. Lekárske odborové združenie tiež uvádza, že v programovom vyhlásení Vlády Slovenskej republiky premiéra Eduarda Hegera sa jasne hovorí:
„Vláda SR bude presadzovať, aby bola do piatich rokov vybudovaná komplexná koncová univerzitná nemocnica v Bratislave na Rázsochách. Pre zrýchlenie jej výstavby pripraví zákon o strategickej investícii – Lex Rázsochy.“
Programový dokument, alebo zdrap papiera?

"Stále dúfame, že programové vyhlásenie vlády nemá len cenu zdrapu papiera a preto žiadame aby sa každý člen vlády držal sľubu, ktorý dala táto vláda občanom. " Zdôrazňuje v statuse na sociálnej sieti Peter Visolajský.
Vynárajú sa podozrivé "iné" možnosti

V programovom vyhlásení vlády je napísané lex Rázsochy. Z hľadiska pacientov aj lekárov si Bratislava zaslúži poriadnu koncovú nemocnicu. V systéme sa s tým počíta, že bude v Bratislave jedna koncová nemocnica, kde sa bude robiť špičková medicína. Zatiaľ je tam napísaná UNB s rôznymi pracoviskami, lebo za posledné roky sa tu nič nepostavilo. Ten proces bude trvať dlhé roky, ale sú tam aj iné možnosti.

Minister Lengvarský verejne nevylučuje ani zaujímavý zvrat. A to, že štát odkúpi Bory od Penty. Zaujímavé, mimoriadne zaujímavé!

 

"Ak si nepriznáme chyby, za ktoré v nemocniciach kruto platíme, nemôžeme ich naprávať," hovorí lekár Visolajský
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík