Iniciatíva zachráňme šport odkazuje vláde: Ak nebudeme počuť odpovede, budete počuť pred Úradom vlády nás!
04 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Športovci a rodičia športovania chtivých deti sa opäť cítia podvedení, z čoho sú nielen sklamaní, ale aj frustrovaní. Veď ako ináč si vysvetliť fakt, že kým do kostola či do reštaurácie človek test mať nepotrebuje, ale na šport ho mať musí!? Facebookový profil Nekŕmte nás odpadom zverejnil mail, ktorý Iniciatíva zachráňme šport adresovala niektorým poslancom a kompetentným z vlády.


Mail je zverejnený v statuse na profile Nekŕmte nás odpadom. Športovci spolu s rodičmi detí, združení v spolku Iniciatíva zachráňme šport, žiadajú kompetentných o písomné vyjadrenie, prečo sa musia oni stále testovať, však dostane aj minister školstva Branislav Gröhling, štátny tajomník pre šport Ivan Husár či hlavný hygienik Ján Mikas.
Stále nechávate v platnosti vyhlášku, ktorá ruinuje amatérsky šport

„Vážený doktor Mikas, minister školstva Gröhling, tajomník športu Husár, splnomocnenec vlády pre šport Kučera a ostatní so športom spätí poslanci Tabak, Krošlák, Nemec... V pondelok bol medzinárodný deň detí. A tie naše na Slovensku majú aj napriek klesajúcemu trendu pandémie stále obmedzované súťaženie v športe,“ píšu v úvode mailu športovci a rodičia. „Sme radi, že sa konečne dostali všetci žiaci do škôl, väčšina aj do telocviční a krúžkov a tí, čo na šport ani po pol roku obmedzení nezanevreli, sa dostali aj na tréningy do klubov. No pri 2% pozitivite PCR testov, 0,5% pozitivite AG testov, keď už sa nedá hovoriť o pandémii, vy stále nechávate v platnosti vyhlášku, ktorá ruinuje amatérsky šport a núti deti do nezmyselného testovania,“ konštatujú ďalej nahnevaní autori mailu.



„Navyše netrestáte bez relevantných dát len športovcov, ale podmieňujete negatívnym testom aj ich účasť v letných táboroch. A to už je vrchol. Zatiaľ čo mesiace ako Iniciatíva bojujeme za logické a zrozumiteľné pravidlá, vy schvaľujete len nezmyselné a život komplikujúce. Pýtame sa každého z vás, čo ste konkrétne urobili posledné týždne pre to, aby sa testovanie športovcov a detí zrušilo?“ končia svoj mail s informáciou, že ho adresujú všetkým hore menovaným a tiež Karolovi Kučerovi, Romane Tabák či Jánovi Krošlákovi, aby sa na Slovensku oplatilo robiť šport. „Žiadame písomne stanoviská kompetentných, pretože ak nebudeme počuť odpovede, budete počuť vy nás - už o týždeň pred Úradom vlády,“ odkazujú športovci aj rodičia malých športovcov našim poslancom i vláde.

Amatérsky šport dostáva tvrdé rany. „Dokedy, páni nekompetentní?“ pýta sa iniciatíva Za návrat športu
Situácia s koronvírusom na Slovensku je už podstatne lepšia ako pred pár týždňami, o čom svedčia uvoľnené opatrenia takmer vo všetkých odvetviach. Takmer preto, lebo amatérsky, rekreačný a mládežnícky šport zostali opäť na periférii záujmu... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik