Chmelár: Za ľudí je najzbytočnejšia strana. Emotívne výlevy sú folklór. Podstatné je o inom
04 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Politický subjekt Za ľudí nikdy nijaký hodnotový systém nemal. Jeho jediným zmyslom bolo urobiť z Andreja Kisku premiéra. Keď sa to nepodarilo, exprezident sa stiahol z hry, čím celý projekt stratil zmysel. Je úplne jedno, kto bude stáť na jeho čele, lebo už vtedy bol jeho osud spečatený." Citát Eduard Chmelár


Podľa Eduarda Chmelára v strane Za ľudí nejde o konflikt neschopnej predsedníčky s progresívnym krídlo. K situácii v strane Za Ľudí sa vyjadril na sociálnej sieti. Zdôrazňuje, že po celej strane Za ľudí by ani pes neštekol, keby nebola ešte stále vo vláde.
Vladimíra Marcinková urobí pre Andreja Kisku čokoľvek

Poslankyňa Vladimíra Marcinková je v spore oveľa aktívnejšia ako líderka novej frakcie Mária Kolíková. Celú záležitosť vníma podľa Chmelára veľmi emotívne. Hovorí o ústupe od pôvodných hodnôt strany.

"Kiskovi je tak oddaná, že urobí čokoľvek, čo povie. Keď Andrej zavelil volíme Remišovú, hlasovala za ňu. Keď Andrej naznačil, že ju treba odpratať, postavila sa na čelo odboja ako Anna Proletárka. Odvoláva sa na slová "nášho zakladateľa", čo znie ako "nášho spasiteľa". Príznačný v tomto smere je jej instagramový status z 11. mája minulého roka. Andrej Kiska je jej najväčší učiteľ. Rozplýva sa nad jeho vlastnosťami," píše Eduard Chmelár.

Osud šéfa inšpekcie Szabóa má v rukách parlamentný výbor. Mikulec žiada informácie od prokurátora
03 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Emotívne výlevy sú iba folklór. Podstatné je o inom

V našom politickom systéme sa množia strany s nič nehovoriacimi názvami. Podľa Chmelára sú bez akéhokoľvek ideologického, hodnotového ukotvenia.

"Rozumiem, kto sú socialisti. Rozumiem, kto sú liberáli. Rozumiem, kto sú kresťanskí demokrati. Ale nerozumiem, čo je to Za ľudí, Sme rodina, Spolu, Obyčajní ľudia a podobne," píše Chmelár.

"Keď sa takýchto beztvarých strán spýtate, čo je ich cieľom, odpovedia „bojovať proti korupcii a robiť reformy“.Keď sa takýchto beztvarých strán spýtate, čo je ich cieľom, odpovedia „bojovať proti korupcii a robiť reformy“, zdôrazňuje.
Bojovať proti korupcii a robiť reformy nie sú princípy a hodnoty

Bojovať proti korupcii je podľa Chmelára povinnosťou každej vládnej garnitúry. Je to fádny výrok a podobne sterilným cieľom sú reformy. Upozorňuje na to, že boj proti korupcii by mal byť samozrejmosťou pre každého z nás.

Princípy a hodnoty strán majú byť podľa neho o inom. "Prihlásiť sa k nejakému politickému smeru nie je dogmatický prežitok. Ide o prostriedok, aby boli čitateľní a robili politiku na základe jasných princípov a hodnôt," píše na sociálnej sieti.

Igor Cibula: Udržia Matovičovu koalíciu pri moci „kajúcnici“?
Analytický komentár Igora Cibulu (Orientácia) Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Prevzatý článok

Za ľudí nemajú skutočného lídra, ani hodnotovo založený program

V boji Remišovej a Kolíkovej nie je podľa Chmelára dôvod držať palce jednej strane. Nejde v ňom o nejaký hodnotový zápas. Kolíkovej tábor neprinesie nič nové. Je vedenýilúziou, že môže zachrániť upadajúce percentá. "Nemôže," píše Chmelár. "Nemajú skutočného lídra. Nemajú ani hodnotovo založený program."
Heger sa tvári, že koalícia je jednotná. Rozsýpa sa mu pod rukami

Remišová podľa Chmelára postupuje mocensky. Vždy je to ale striktne podľa pravidiel, ktoré schválili oni sami. Ešte pre Andreja Kisku. Odmietajú Remišovej argument, že bola zvolená na štyri roky. Volajú potom, aby demokraticky rozhodli ľudia. Ale, bránia sa referendu o predčasných voľbách.

"Heger sa tvári, že koalícia je jednotná, hoci sa mu rozsýpa pod rukami. Nedokáže manažovať vládu ani tak ako Igor Matovič. A to už je čo povedať. Ešte nás budú chvíľu otravovať a moralizovať. Napokon sa torzo Za ľudí rozpŕchne do Progresívneho Slovenska a podobných liberálnych strán. Otázne už len je, dokedy vydržia predstierať, že tvoria vládnu koalíciu," dodáva v závere príspevku Eduard Chmelár.

Škandál: Koaliční poslanci pripravili zmenu zákona. Dupú po vlastných predvolebných sľuboch
Skupina koaličných poslancov je pripravená opäť zabodovať. Pripravili novelizáciu zákona o štátnej službe. V novele dupú po vlastných predvolebných sľuboch. Na základe tohto zákona môžu čistiť ministerstvá podľa vlastných želaní. Pokiaľ návrh... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová