Polícia ukončila zásah na letisku po núdzovom pristátí lietadla
31 | 05 | 2021 I tasr

Policajnú akciu po núdzovom pristátí lietadla írskej spoločnosti Ryanair v nemeckej metropole Berlín v pondelok ukončili. Spolková polícia uviedla, že stroj nepredstavuje nebezpečenstvo, informuje agentúra DPA.


Pozadie neplánovaného pristátia lietadla na letisku Berlín - Brandenburg (BER) v nedeľu večer krátko po 20.00 h a následného prehľadávania jeho priestorov nebolo bezprostredne známe. Pátranie sa však malo skončiť bez nálezu. Hovorkyňa polície v pondelok neuviedla podrobnosti z "taktických dôvodov".

Lietadlo smerovalo z írskeho Dublinu do poľského mesta Krakov. Počas policajného zásahu sa všetkých 160 cestujúcich nachádzalo v priestoroch terminálu, kde im bola poskytnutá potrebná starostlivosť. V pondelok o štvrtej hodine ráno mohli do Poľska pokračovať náhradným spojom, pričom stroj Ryanairu zostal na berlínskom letisku, píše DPA.

V Berlíne núdzovo pristálo lietadlo spoločnosti Ryanair. Mohlo ísť o nahlásenú bombu na palube
Lietadlo írskych nízkonákladových aerolínií Ryanair smerujúce z Dublinu do poľského Krakova v nedeľu večer krátko po 20.00 h neplánovane pristálo na medzinárodnom letisku Berlín-Brandenburg (BER) a následne ho prehľadali príslušníci Spolkovej... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | tasr