Na vrchole pyramídy obrovského škandálu s „kajúcnikmi“ bude stáť Igor Matovič, tvrdí Erik Tomáš
31 | 05 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených ľudí na Slovensku a tiež utajená správa SIS stále rezonujú na slovenskej politickej scéne. Za to, čo sa dozvedeli z utajenej správy našej tajne služby chce opozičný poslanec Erik Tomáš z Hlasu-SD odstúpenie celej vlády.


Takýto škandál s ovplyvňovaním výpovedí „kajúcnikov“ samotnými vyšetrovateľmi Slovensko azda ešte nezažilo. Pozastavil sa nad tým aj Erik Tomáš z opozičného Hlasu-SD, ktorý v televíznej relácii na TA3 V politike dokonca žiadal odstúpenie celej vlády. Zostrih zo svojich slov zverejnil aj vo videu, ktoré priložil k statusu na sociálnej sieti.
Každý, kto niečo spáchal, má za to niesť aj svoju zodpovednosť

Erik Tomáš je presvedčený, že na škandále s manipuláciou kajúcnikov, ktorý je v známych prípadoch taký veľký, že musí padnúť vláda. Hlas-SD dokonca už začal zbierať podpisy na vyslovenie nedôvery premiérovi Hegerovi v parlamente. „Pani Zemanová klame v priamom prenose, pretože v tej dôvernej správe boli opísané štyri medializované kauzy, ktorých sa to ovplyvňovanie má týkať,“ hovorí v úvode videa Erik Tomáš. „Pani Zemanová neklamte a nehovorte o našom strachu, pretože skôr ide o váš strach,“ obracia sa poslanec za Hlas-SD smerom na svoju parlamentnú kolegyňu Annu Zemanovú z SaS. „Každý, kto niečo spáchal, má niesť zodpovednosť, ale musí to byť v spravodlivom procese a nie v zmanipulovanom procese,“ konštatuje ďalej Tomáš.

Erik Tomáš: Makó neposlúcha. Namáča nielen tých správnych, ale aj nominantov súčasných
24 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Pán premiér si asi myslí, že Slováci asi žerú seno. Pán premiér Heger tvrdí, že my sme teraz vybudovali skupinku, ktorá pracuje na ovplyvňovaní svedkov, aby nominanti za predchádzajúcej vlády skončili vo väzbe. Chápete aké je to nelogické? A aké zastrašovanie zo strany opozície? Aké má nástroje opozícia aby mohla niekoho zastrašovať?“ pýta sa rozohnený Erik Tomáš, podľa ktorého riaditeľ SIS zodpovedá priamo premiérovi Hegerovi. „Nemohlo sa tak diať, že by o tom nevedeli politické špičky. Veď už sa prevalili na verejnosť informácie, ktoré potvrdili samotní aktéri. Napríklad to, že pán Matovič, a my sme presvedčení, že na vrchu tejto pyramídu bude stáť práve on, a že sa s viacerými kajúcnikmi osobne stretával,“ ukazuje Tomáš prstom na šéfa OĽaNO a najväčšieho bojovníka proti „smeráckej mafii“.


Pre obrovský škandál musí byť odvolaný premiér a padnúť celá vláda

Matovič sa podľa Erika Tomáša stretával tak s Ľudovítom Makóom ako aj s Bernardom Slobodníkom. „Pozrite sa, ako dopadli tí „kajúcnici“, ktorí nabrýzgali na druhých ľudí. Páni Čech a Beňa dostali len úplne smiešne podmienečné či finančné tresty, ale pritom majú za sebou kopec trestnej činnosti. Toto veľmi zvyšuje a znásobuje to podozrenie k správe tajnej služby, ktorá hovorí o ovplyvňovaní. A preto sme my už začali zbierať podpisy a pevne verím, že na najbližšej schôdzi budeme navrhovať odvolávanie premiéra Hegera,“ informuje o krokoch Hlasu-SD poslanec Tomáš. Podľa neho je toto taký škandál, že zaň musí odísť celá vláda.

Erik Tomáš: Títo vládni zdierači sa rozhodli ľudí, unavených koronakrízou, daňami úplne doraziť
"Ľudia, dobre bude, Matovič chce zvýšiť DPH na 25 percent." Citát Erik Tomáš. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ivan Brožík