Fico: Dôsledkom schválenia Matovičovho zvýšenia schodku v štátnom rozpočte budú vyššie dane
29 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
V piatok, tesne po schválení novely zákona o štátnom rozpočte poslanec NR SR a šéf finančného výboru za SaS Marián Viskubič vyhlásil, že prijatý návrh bude mať následky v podobe vyššej DPH. Líder Smeru Robert Fico toto zvýšenie označil za "brutálne", informuje Nový Čas.

"Je mi úprimne ľúto, že vám musím oznámiť, že sa vám v blízkej budúcnosti zvýšia dane," uviedol Viskupič v súvislosti s včera (27. 5.) prijatým návrhom. "Splácať to budeme my všetci a nielen my, ale aj naše deti a aj naše vnúčatá," dodal.
Pôjde to z peňaženiek občanov, upozorňuje Fico

Aj expremiér a líder Smeru Robert Fico poukazuje na štátny dlh, ktorý sa vďaka Matovičovmu návrhu navýšil až o viac ako 3,7 miliardy eur. Ten podľa smeráka dosahuje necelých 65 percent HDP. "Deficit sa pohybuje na úrovni viac ako 10 percent. To sú čísla, ktoré sú nezvládnuteľné. Ako to chcú všetko do budúcnosti zaplatiť? Jedinú cestu, ktorú majú, je, že to budú vyťahovať ľuďom z peňaženiek," skonštatoval Fico, ktorý na neschopnosť súčasnej vlády poukázal mnohokrát.

Inak to nebolo teraz. Navýšenie štátneho rozpočtu označil za "brutálne". Koalícii vyčítal, že nie je schopná čerpať z nástrojov Európskej únie vrátane eurofonfov.

Matovič zadlžil Slovensko a naše deti o ďalších 3,74 miliardy eur. Parlament mu to odkýval
28 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová