Škandál v BBC: Dianin slávny rozhovor pre BBC bol vynútený! Novinár klamal, aby získal bombu
21 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Vo štvrtok bola v Británii zverejnená správa sudcu najvyššieho súdu na dôchodku Lorda Dysona. Tá jasne hovorí, že bývalý novinár BBC Martin Bashir použil „klamné správanie“ pri „vážnom porušení“ politiky verejnoprávneho vysielania, aby získal svoj slávny rozhovor s princeznou Dianou z roku 1995. Na správu ihneď reagovali jej synovia, informuje portál RT.



Porušil všetky predpisy etiky

Bývalý novinár BBC Martin Bashir použil „klamné správanie“ pri „vážnom porušení“ politiky verejnoprávneho vysielania, aby získal svoj slávny rozhovor s princeznou Dianou z roku 1995, uvádza sa v správe. Správa priniesla aj podrobnosti o tom, ako BBC zakrývala taktiku použitú na zabezpečenie rozhovoru pre svoju spravodajskú šou „Panoráma“.




Tim Davie, generálny riaditeľ BBC, uviedol, že spoločnosť je „veľmi ľutuje jasné zlyhania“ identifikované Dysonom. „Hoci sa v správe uvádza, že princezná z Walesu Diana sa zaujímala o myšlienku rozhovoru pre BBC, je zrejmé, že proces zabezpečenia rozhovoru ani zďaleka nedosahoval to, čo majú diváci právo očakávať,“ uviedol vo vyhlásení.

Bashir urobil rozhovor, v ktorom Diana slávne vyhlásila „v tomto manželstve sme traja“, v súvislosti s aférou medzi jej vtedajším manželom princom Charlesom, dedičom trónu a Camilla Parker Bowles.

Colonial Pipeline potvrdil, že hackerom zaplatil výkupné vo výške 4,4 milióna dolárov
Colonial Pipeline je dôležitá energetická infraštruktúra. Jej vypnutie by jednoducho nebolo možné, uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Joseph Blount. Priznal tiež, že hackerom zaplatil výkupné vo výške 4,4 milióna dolárov, informuje portál... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Princ William smúti

„Podvodný spôsob“, ktorým BBC pripravila rozhovor s princeznou Dianou, „podstatne ovplyvnil“ jej slová a prispel k jej strachu a paranoji, uviedol princ William po zverejnení vyšetrovacej správy Dysonovej.




"Podľa môjho názoru klamlivý spôsob, akým bol rozhovor získaný, podstatne ovplyvnil to, čo povedala moja matka. Rozhovor významne prispel k zhoršeniu vzťahov mojich rodičov a odvtedy zranil nespočetných ďalších,“ uviedol vojvoda z Cambridge vo videu, ktoré zverejnil vo štvrtok.

Rusko je pripravené viesť s USA rozhovory o strategickej stabilite, tvrdí Lavrov
Minister zahraničia Sergej Lavrov tvrdí, že Rusko je pripravené viesť s USA rozhovory o strategickej stabilite. Jeho americký náprotivok Antony Blinken vraj ukázal, že Washington je po stretnutí na Islande pripravený na zblíženie s Moskvou,... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


"Mám neopísateľný smútok, keď viem, že zlyhania BBC významne prispeli k jej strachu, paranoji a izolácii, ktorú si pamätám z posledných rokov s ňou," dodal William.

Ak by verejnoprávny vysielateľ riadne vyšetroval obavy, ktoré v tom čase vznikli, Diana by vedela, že bola podvedená, usúdil princ. Podľa neho zlyhal nielen nečestný reportér, ale aj vedenie BBC, ktoré sa pozeralo inam, než aby kládlo náročné otázky.

"V ére falošných správ nebolo nikdy dôležitejšie verejnoprávne vysielanie a slobodná tlač. Tieto zlyhania, ktoré zistili investigatívni novinári, nielen sklamali moju matku a moju rodinu; sklamali aj verejnosť," vyhlásil nástupník trónu.

Sputnik V nebol schválený v EÚ kvôli politickému tlaku vodcov bloku, tvrdí šéf ruskej rozviedky
Ruská vakcína Sputnik V nebola v Európskej únii schválená kvôli politickému tlaku vodcov bloku. Uviedol Sergej Naryškin, šéf Služby zahraničnej rozviedky Ruskej Federácie (SVR), informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Moja matka prišla kvôli tomu o život!

Williamov mladší brat, princ Harry, sa tiež vyjadril k Dysonovej vyšetrovacej správe a uviedol, že tí, ktorí akceptovali „určitú formu zodpovednosti“, urobili „prvý krok k spravodlivosti a pravde“.

"Napriek tomu ma hlboko znepokojuje, že praktiky ako tieto - a ešte horšie - sú stále rozšírené aj dnes," povedal Harry. " Naša matka kvôli tomu prišla o život a nič sa nezmenilo.“






Podľa záverečnej správy z vyšetrovania, ktoré vo štvrtok zverejnil sudca Najvyššieho súdu Lord Dyson, Bashir predložil Dianinmu bratovi Earlovi Spencerovi falošné bankové výpisy, aby získal prístup k princeznej.

Astrológ Daragan o svete do r. 2040: Totalita na západe, lokálna ekonomika, koniec hegemónie USA aj polo rozpad EÚ!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku. A okrem iného konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | René Skalný

Sfalšované papiere

Podľa Dysonovej správy sfalšované papiere naznačovali, že Dianin osobný tajomník Patrick Jephson bol špehovaný. Spencer dal rozhovoru za vinu, že Diana stratila dôveru v kráľovskú rodinu, zatiaľ čo Jephson uviedol, že „zničil zostávajúce vzťahy s Buckinghamským palácom“.

Diana sa s Charlesom oficiálne rozviedla v roku 1996. Pri autonehode v Paríži 31. augusta 1997 - dva roky po rozhovore pre BBC - utiekla pred paparazzmi. Charles sa v roku 2005 oženil s Parker-Bowlesovou.

Matovič šermuje dátami. Pomýlil sa pri očkovaní. Z čísiel je úplne mimo
"Ozveme sa začiatkom leta, lebo dáta sú len jedni. Ak by som bol ja minister financií, tak by som aj ten rozpočet inak porátal. Začal by som revíziou príjmov, lebo je tam 13 dobrých správ a odkomunikoval občanom. Lebo od nich sú tie dane a odvody... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Odhalenia obsiahnuté v správe vyvolali výzvy BBC k zodpovednosti, komentátori naznačujú, že spoločnosť by mala byť zbavená vládnych finančných prostriedkov na krivdy Diane.

Bashir minulý týždeň opustil BBC s odvolaním sa na zdravie. Ospravedlnil sa za to, že klamal Dianu aj BBC falošnými dokumentmi, ale na samotný rozhovor zostal „nesmierne hrdý“ .

Remišová dostala odkaz. Ak neodstúpi, bude vystavená mediálnemu tlaku
Veronika Remišová (Za ľudí) prežíva ťažké chvíle. Za klesajúce preferencie strany môžu podľa nej konflikty. Neriešia sa vo vnútri strany, ale odkazmi. Môže za nich skupina vo vnútri strany, ktorá je zložená z členov, ktorí riešia iba vlastné... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Linda Chopin