Mesík: Otcovia špajdlovania spreneverili pol miliardy eur! Kvôli testovaniu máme najviac mŕtvych!
16 | 05 | 2021 I René Skalný

Bývalý expert Svetovej banky a vyštudovaný lekár Juraj Mesík je tvrdým kritikom súčasnej vlády. Najmä čo sa týka takzvaných protipandemických opatrení. Mesík vyzýva orgány činné v trestnom konaní, aby začali vyšetrovať strojcov celoplošného testovania.



Tragédia pre ľudí, fantastický zárobok pre cynickú menšinu

“Tvrdím, že šlo o spreneveru oficiálne pol miliardy eur. Reálne to však asi bude ešte viac, lebo pochybujem, že v tom čísle sú napríklad náklady armády na jej účasť v celej tejto tunelovačke,” Mesík v rozhovore pre Parlamentné listy.

A veľavýznamne dodáva: "Bohužiaľ, to čo je pre občanov séria osobných tragédií a ekonomická devastácia, je pre malú cynickú menšinu príležitosť fantasticky sa nabaliť."

Radšej dáme peniaze na vojny, ako pre deti? Táto spoločnosť je chorá! Soptí Belousovová
Kauza zvyšovania daní, ktorá je kamuflovaná pomocou rodinám stále rezonuje v našej spoločnosti. Vrátila sa k nej krátkym statusom na sociálnej sieti aj bývalá šéfka národniarov Anna Belousovová Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Epidémia ako biznis porovnateľný s vojnou

"V tomto je epidémia ako vojna: ľudia zomierajú a mestá sa menia na ruiny. Obchodníci s nábojmi (špajdľovači), s mínami (predajcovia remdesiviru) a inými drahými zbraňami (dovozcovia ´nových liekov´ či vakcín) bohatnú.

Oficiálne pol miliardy – reálne to bude oveľa viac – eur spreneverených na špajdľovanie nosov." Upozorňuje Mesík.
Päť tisíc bytov pre mladé rodiny!

Ako ďalej dodáva: "Problém je, že pol miliardy je suma, ktorú si drvivá väčšina ľudí vôbec nevie predstaviť. Úplatok 2 000 eur si predstaviť vedia, ale pol miliardy sa vymyká predstavivosti.

Takže si to predstavte ako 5 000 bytov pre tie politikmi teraz akútne tak milované mladé rodiny po 100 000 eur. Alebo oddlženie všetkých nemocníc na Slovensku."
Celoplošné testovanie ako ohnisko nákazy

Výsledok špajdľovania je podľa Mesíka úplne jednoznačný: :Na jeho začiatku sme mali najmenej obetí covidu na milión ľudí v celej Európe. O šesť mesiacov neskôr tu máme viac ako 17 200 čerstvých hrobov a v celosvetovom rebríčku zomierania sme na pevnom 7. mieste – po Maďarsku, Česku a krajinách Balkánu." Konštatuje.

Mesík: Matovičov masaker splnil Mečiarov sen – predbehli sme Švajčiarsko! Ale počtom mŕtvych!
Slovensko sa pod „velením“ Igora Matoviča dostalo v boji proti koronavírusu na úplný vrchol. Nie však v liečbe, ale v počte mŕtvych na milión obyvateľov. Neradostnú bilanciu kritizuje v statuse aj analytik globálnych rizík a vyštudovaný lekár Juraj... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Politici hnaní na zodpovednosť

"Táto obrovská sprenevera verejných peňazí by, samozrejme, mala byť dôsledne vyšetrená. Jej páchatelia by za ňu mali niesť osobnú zodpovednosť – vrátane zodpovednosti svojim majetkom.

A to, či sa politici aj obohatili alebo konali v dobrom úmysle a obohatili sa ´len´ iní ,je z pohľadu občanov, ktorí boli o tie peniaze navždy pripravení, skutočne len vedľajšia vec!

Ale či sú orgány boja so zločinom a súdy u nás tak nezávislé, aby si trúfli vyšetrovať a spravodlivo súdiť aj tak vysoko postavených páchateľov, ako sú otcovia špajdľovania a Terapeutického manažmentu pacientov s COVID-19, to ukážu až ďalšie mesiace a roky." Uzatvára Juraj Mesík.

Ján Drgonec: za nedodržiavanie Ústavy a medzinárodných dohovorov bude ešte SR platiť
Doc. JUDr. Ján Dr­go­nec, DrSc., eme­rit­ný sud­ca Ústav­né­ho sú­du Slo­ven­skej re­pub­li­ky upozorňuje, že slovenské súdy už začali v snahe zapáčiť sa vláde, rozhodovať v nesúlade s Ústavou SR a medzinárodnými dohovormi. Prináša konkrétny prípad... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Petra Demková