Francúzi vyšetrujú záhadnú smrť slovenského kamionistu. Na parkovisku bol niekoľko dní
08 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Francúzska polícia rieši prípad náhleho úmrtia vodiča slovenského kamióna, ktorého našli bezvládne ležať v kabíne jeho vozidla, odstaveného na parkovisku, informuje portál svet24.sk.


Vodiča kamióna so slovenskými značkami našli mŕtveho na parkovisku neďaleko francúzskej obce Messei. A podľa predbežných zistení sa ani nedá zatiaľ odhadnúť kedy presne zomrel.

O prípade píše francúzsky portál L’Orne. Telo mŕtveho kamionistu našli v kabíne jeho vozidla v utorok 4. mája. Na parkovisku pri reštaurácii však zaparkoval už niekoľko dní predtým. „Podľa jedného zo svedkov, bol šofér slovenského kamióna na mieste už minimálne od piatka 30. apríla,“ uvádza portál.

Babiš na summite požiadal spojencov o vyhostenie ruských diplomatov
V portugalskom Porte pokračuje v sobotu druhým dňom neformálny summit Európskej rady. Český premiér Andrej Babiš na piatkovej večeri požiadal spojencov, aby zvážili vyhostenie aspoň jedného ruského diplomata v súvislosti s kauzou Vrbětice.... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | tasr


Polícia to nepotvrdila a vyzerá to tak, že skôr nie. Prehovoril totiž jeden z jeho kolegov. „Svedok uviedol, že ešte v pondelok 3. mája bol zosnulý šofér živý a zdravý. Zaťukal mu totiž na dvere kabíny, aby sa uistil, či je v poriadku,“ píše L’Orne. Vodič vo vnútri vraj len odpočíval.
Záhadná príčina smrti

V prípade je stále niekoľko nejasností. Prvou z nich je národnosť zosnulého vodiča. Podľa francúzskej polície to bol Ukrajinec, ktorý len pracoval pre slovenskú špedičnú firmu. Ale podľa starostu obce Messei to bol Slovák.

Už aj ruská spravodajská agentúra rieši, ako sa český podpredseda vlády zbavuje svedkov svojho škandálu so Sputnikom
Ruská agentúra Tass si všimla prepúšťanie v okolí českého minister vnútra Jana Hamáčka. Český podpredseda vlády prepustil úradníka, ktorý zverejnil jeho plány na obstaranie vakcíny Sputnik V. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Každopádne, do prípadu výrazne zasiahla slovenská ambasáda, pretože práve jej pracovníci zalarmovali francúzsku políciu. Majiteľ slovenskej špedičnej firmy totiž stratil kontakt so svojim šoférom. Keďže sa s ním nevedel spojiť, informoval o tom slovenské veľvyslanectvo vo Francúzsku.

Nejasná zostáva aj presná príčina záhadnej smrti. Minimálne by však nemalo ísť o cudzie zavinenie. „Obhliadajúci lekár skonštatoval, že išlo o prirodzenú smrť,“ dodáva portál.

Expert WHO: Politici sa mýlia, pandémiu sa nepodarí zastaviť len očkovaním
Riaditeľ programu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre mimoriadne situácie Michael Ryan v piatok uviedol, že presvedčenie niektorých politických lídrov o tom, že pandémiu koronavírusu sa podarí zastaviť len očkovaním obyvateľov, je mylné,... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková