Šokujúca a desivá prognóza „komunistu“ Joža Ráža: „Všetko ide zle, smerujeme k vojne!“
07 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slováci sa môžu v ostatnom čase cítiť ako za čias studenej vojny. Tentokrát ale nie je zlé všetko americké, ale ruské. Populárny spevák a frontmen skupiny Elán Jožo Ráž má však na vec iný názor. On sa, naopak, bojí Ameriky, kým z Rusov strach nemá.


Jožo Ráž sa svojím názorom na Rusko a Ameriku zaradil medzi tých, ktorí majú radšej slovanský národ ako „amíkov“ spoza Atlantiku. Priznal to, ako píše portál slovenskoaktutalne.sk aj v rozhovore pre DVTV, teda televíziu Veselovský a Drtinová.
Bojím sa Ameriky, Rusko je istota

„Ja sa bojím Ameriky, Rusov nie. Rusko považujem za istotu,“ skonštatoval na margo otázky ohľadom obáv z oboch svetových veľmocí spevák Jožo Ráž. Jeho odpoveď je o to prekvapujúcejšia, lebo Slovákom sa niektorí európski politici snažia nahovoriť, že z Ruskej federácie sa šíri len to zlé, a mali by sme sa jej teda obávať. Záporne odpovedal Jožo Ráž aj na otázku, či vníma Rusko ako hrozbu. „Ja Rusko považujem za istotu, za zábezpeku toho, že tu máme ešte nejaký pokoj a mier, pretože Rusko je dobre vyzbrojené a drží relatívne stabilnú situáciu tu okolo a všetci sú proti nim,“ vysvetlil Ráž svoje dôvody, prečo sa Ruska vôbec neobáva. Podľa speváka sú Rusi našťastie veľmi silní a v pozadí je tiež Čína, čoby faktor rovnováhy. „Ja sa bojím Ameriky, Rusov nie,” zdupľoval frontmen skupiny Elán.

Vyštudovaný psychológ, ale najmä výborný spevák má bohaté skúsenosti nielen s Ruskom, ale aj s USA. V rámci turné totiž so svojou kapelou precestoval vtedajší Sovietsky zväz od Užhorodu po Nachodku a od Murmanska po Soči. Spolu s kolegami hudobníkmi tam prežil veľa mesiacov a ako hovorí, stretával sa tam vždy s veľmi vzdelanými a výbornými ľuďmi. „Jednoducho v Rusku si môžete s vodičom autobusu rozprávať o filozofii, o básnikoch, o všetkom. A v Amerike? O ničom, len o Coca Cole a hamburgeroch,“ skonštatoval Jožo Ráž tak trochu posmešne.

Neuveriteľné: Belousovová dáva za príklad „nepredajnosti“ Joža Ráža! Na Mečiara vari zabudla?
Vyhostenie osemnásť ruských „diplomatov“ z Česka kvôli výbuchu v muničnom sklade „rozkolísalo“ aj slovenskú politickú scénu. Anna Belousovová si ale všimla, že niektorí politici to prešli mlčaním. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Kapitalizmus je cesta do pekla

Možno to o ňom veľa Slovákov nevie, ale Jožo Ráž je svojím presvedčením komunista, hoci nikdy v žiadne politickej strane nikdy nebol. „Tým pádom sa mne v bývalom režime nežilo až tak zle. Nemal som žiadny problém, že by som nebol slobodný, pretože som si robil, čo som chcel,“ prezradil Ráž, podľa ktorého čo si prisvojili prominenti vtedajšieho systému, boli len maličkosti oproti tomu, čo si nakradli „papaláši“, ktorí prišli po nich. „Verím, že komunizmus je ideologicky a prakticky správnejší režim, no ľudia to neuniesli. Ľudia to nedokázali, pretože sú blbí, to je celé. Kapitalizmus to je cesta do pekla, lebo je to len honba za ziskom,“ skonštatoval v rozhovore pre DVTV Ráž, podľa ktorého sa pred rokom 89 žilo relatívne dobre, kým dnes je to „nič moc“. Na život v súčasnom „slobodnom“ svete má slávny spevák zaujímavý, no pesimistický názor. „Svety sa rúcajú, všetko je horšie, dane sú väčšie, je viac predpisov, ceny sú vyššie, všetko ide zle, smerujeme k vojne,“ šokuje Jožo Ráž, podľa ktorého ale Elán zostáva stále rovnaký.

Neuveriteľné: Belousovová dáva za príklad „nepredajnosti“ Joža Ráža! Na Mečiara vari zabudla?
Vyhostenie osemnásť ruských „diplomatov“ z Česka kvôli výbuchu v muničnom sklade „rozkolísalo“ aj slovenskú politickú scénu. Anna Belousovová si ale všimla, že niektorí politici to prešli mlčaním. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik