Daňo podáva trestné oznámenie na Hríba, Šeligu a spol. Dôvodom má byť spoločný nočný záťah!
06 | 05 | 2021 I René Skalný

Martin Daňo je znova aktívny. Kontroverzný novinár a aktivista opäť uverejňuje videá. Dnes dokonca vyhlásil, že podáva trestné oznámenie. Na podpredsedu parlamentu v demisii Juraja Šeligu, novinára Štefana Hríba, poslankyňu Janu Žitňanskú a bratislavského župana Juraja Drobu.


Podľa zverejnených informácii má byť dôvodom nedávny nočný záťah v Klube pod lampou provládneho konšpirátora Hríba.
Hríb obsluhoval vládnych politikov

"Dňa 4 .5. 2021 vo večerných hodinách Štefan Hríb, majiteľ kaviarne Pod Lampou na Palisádach v Bratislave, po 21. hodine mal otvorenú prevádzku, do ktorej vpustil osoby Juraja Šeligu,  podpredsedu parlamentu, poslankyňu Janu Žitňanskú a bratislavského župana Juraja Dropu. Následne ich aj obslúžil a umožnil konzumovať rôzne alkoholické aj nealkoholické nápoje aj napriek tomu, že je to počas súčasného núdzového stavu v interiéri zakázané." Píše v trestnom oznámení Daňo.

Šeliga, Žitňanská, Droba v noci v klube aj napriek zákazu vychádzania. Navyše v podniku konšpirátora Hríba
Za ľudí si zjavne pomýlilo názov. Čo tak Nad ľudí? Sedieť v čase zákazu vychádzania v bare, ktorý mal byť zavretý. To si môžu dovoliť naozaj iba nadľudia. Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Existuje dôvodné podozrenie...

"Na základe uvedeného je odôvodnené podozrenie, že prevádzkovateľ reštauračného zariadenia sa mohol dopustiť trestného činu porušovania povinnosti za krízovej situácie podľa § 290a ods. 1 ods. 2 písm. b Trestného zákona. A nakoľko počas núdzového stavu môže ísť o zločin, ako aj osoby Juraj Šeliga, Juraj Droba a Jana Žitňanská, ktorí sa uvedeného prečinu mohli dopustiť formou spolupáchateľstva. Napríklad aj neoznámením zločinu, nakoľko majú vedomosť, že takéto konanie je prečinom, zločinom keďže v minulosti boli iné osoby , majitelia obdobných prevádzok za rovnaké konanie obvinení a právoplatne odsúdení, čo bolo diskutované aj v parlamente." Píše ďalej v oznámení.
Úlohou prokuratúry je ustáliť skutkovú podstatu

"Na základe uvedeného som bol nútený splniť si občiansku povinnosť a oznámiť podozrenie na nezákonné konanie uvedených osôb. Úlohou prokuratúry a polície bude ustáliť skutkovú podstatu TČ." Uvádza vo podaní adresovanom priamo generálnej prokuratúre novinár.