Vojna o referendum. Kolíková ide proti vôli ľudí, Drgonec jej odkazuje, že sa iba bojí o svoje koryto
04 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Ministerka Kolíková ide proti referendu o predčasných voľbách. Ústavný právnik Drgonec jej nič nedaroval a tvrdí, že referendum byť môže a že Kolíková sa bojí o svoje koryto.


V relácii RTVS "K veci" v Rádiu Slovensko bol v pondelok 3.5.2021 hosťom známy emeritný sudca Ústavného súdu SR, ústavný právnik a advokát Ján Drgonec. Relácia sa zaoberala veľmi aktuálnou témou referenda o predčasných voľbách.

Doplňme, že v ranných hodinách v rovnaký deň petičný výbor doručil do prezidentskej kancelárie takmer 600 000 podpisov pod petíciu za vyhlásenie tohto referenda.

Niektorí politici, ako napríklad Ľuboš Blaha, vyčítali prezidentke Čaputovej, že si na stretnutie s petičným výborom nenašla čas. Petičné hárky prevzali zamestnanci prezidentskej kancelárie a vojaci a nekonala sa ani spoločná tlačová konferencia.

Harabin podáva trestné oznámenie na Kolíkovú za nerešpektovanie verdiktu súdov
Štefan Harabin sa fakt asi naštval. Podáva trestné oznámenie. A nie na hocikoho. Rovno na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, ktorá podľa neho ignoruje verdikty súdov. Harabin dokonca podal návrh na vykonanie exekúcie. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Vôľa ľudu je podľa Kolíkovej protiústavná

V relácii K veci najprv zazneli vyjadrenia ministerky spravodlivosti zo strany Za ľudí Kolíkovej, ktorá na margo referenda hovorí, že "takáto otázka je v rozpore s princípom právneho štátu" a vyzýva prezidentku Čaputovú, aby dala referendovú otázku preskúmať na Ústavný súd SR. V minulosti Kolíková referendum za predčasné voľby dokonca označila za neústavné, čo viacerí právnici označili za právny nezmysel.

"Problém s referendami je u nás v skutočnosti problémom s politikmi. Každá generácia politikov hľadá zámienky, prečo sa to nedá, prečo to nejde a prečo Ústava SR referendum nedovoľuje. A tvrdia to aj napriek tomu, že Ústava SR výslovne zriaďuje referendum," povedal na úvod svojho vstupu Drgonec.

Fico si podal Šimečku aj Šeligu: Reč bola o Sorosovskom prevrate aj Kolíkovej kšeftoch!
Expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico je v poslednom čase mimoriadne aktívny na sociálnych sieťach. V statuse nenechal ani nitku suchú na M. M. Šimečkovi z denníka N. Ani na podpredsedovi parlamentu Jurajovi Šeligovi. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | René Skalný


Drgonec očakáva, že niektoré politické strany sa budú v najbližšom období predbiehať v opíjaní voličov argumentáciami, prečo sa referendum nemôže konať. Ako ďalej hovorí, podľa jeho názoru sa zdravým rozumom veľmi ľahko dá dospieť k tomu, že skrátenie volebného obdobia je vec plne ústavná.

Bývalý ústavný sudca na Kolíkovú reagoval aj pre spravodajský portál Parlamentné listy: "Ministerka spravodlivosti chce ostať vo vláde a bojí sa, že referendum bude znamenať odchod vlády od koryta," povedal Drgonec a na záver rozhovoru dodal: "V tomto štáte boli už desiatky referend o skrátení volebného obdobia obecných zastupiteľstiev, samospráv alebo starostov."

Blaha: Kolíkovej rodinná firma má na svedomí ťažký podvod na obyvateľoch bytovky
Pomerne vážny problém vytiahol na svetlo sveta Ľuboš Blaha a jeho Smer-SD. Podľa nich je ministerka spravodlivosti Mária Kolíková spolu s nevlastnou sestrou zapletená do sprenevery. Blaha to na sociálnej sieti aj patrične okomentoval. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik