Pandémia alebo nie, šialenstvo online nakupovania tu zostane, predpovedá Amazon
04 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Americký gigant v oblasti elektronického obchodu Amazon zaznamenal v prvom štvrťroku prudký nárast predaja a ziskov. A je nastavený na ďalšie získavanie výhod z pandemického rastu online nakupovania, informuje portál RT.

 



Zatiaľ čo sa ekonomiky krajín už začali znovu otvárať, čo umožňuje ľuďom nakupovať tovar v kamenných obchodoch, ako to bolo pred pandémiou, Amazon zjavne verí, že návyky pri nakupovaní online budú pretrvávať a ďalej podporovať ich rast.

Očakáva, že v druhom štvrťroku vzrastie predaj o zhruba 30% a bude sa pohybovať medzi 110 až 116 miliardami dolárov.

Okrem maloobchodu bol jedným z faktorov, ktorý podporil finančné výsledky Amazonu, aj jeho streamovacia služba Prime Video. S ľuďmi, ktorí boli minulý rok uviaznutí doma, sa hodiny odvysielania streamov medziročne zvýšili o viac ako 70%, uviedol odchádzajúci CEO Jeff Bezos.

Námestie Georgea Floyda: Posvätná pôda, miesto zázrakov a pútnický bod - so špeciálnymi pravidlami pre belochov!
Smrť afroameričana Georgea Floyda spustila v Spojených štátoch masívne protesty, ktoré dali meno celému hnutiu - "Black lives matter," čiže "Na čiernych životoch záleží". Miesto na ktorom viackrát trestaný kriminálnik Floyd vydýchol naposledy, sa... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | René Skalný

Otrasné podmienky pre zamestnancov

Ešte pred odhalením svojich obrovských ziskov sa spoločnosť Amazon zaviazala zvýšiť mzdy pol miliónu svojich zamestnancov. Minulý týždeň Bezos, ktorého majetok počas pandémie dramaticky vzrástol a teraz sa odhaduje na 204 miliárd dolárov, prisľúbil zlepšenie podmienok pre zamestnancov.

Zlé pracovné podmienky v skladoch spoločnosti boli mesiace v centre pozornosti médií, zamestnanci sa sťažovali na nedostatok času na normálnu prestávku a spoločnosť obviňovali z toho, že nechráni pracovníkov pred Covid-19.

Japonsko nasadzuje ministra osamelosti. Má zabrániť vysokému počtu samovrážd
02 | 05 | 2021 | Tibor Sipos