Japonsko nasadzuje ministra osamelosti. Má zabrániť vysokému počtu samovrážd
02 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Japonská vláda sa zamerala na dlhodobý ťaživý problém. Vysokému počtu samovrážd v populácii má zabrániť nové ministerstvo osamelosti. Pandémia tento problém totiž ešte znásobila, informuje portál iDnes.

Prvým šéfom rezortu sa stal vládny politik Tetsuši Sakamoto. Chce sa inšpirovať v zahraničí. Otázkou však je ako určiť mieru osamelosti v špecifickej japonskej spoločnosti.  "Predovšetkým musíme pochopiť, aká je skutočná povaha osamelosti a izolácie v spoločnosti a potom zaviesť systém plánovania, kontroly a krokov na prijatie vhodných opatrení v každej súvisiacej administratívnej oblasti," uviedol podľa stanice Deutsche Welle (DW) minister na jednom z marcových rokovaní.

Prvou úlohou je identifikovať tých, ktorí sú už teraz izolovaní alebo osamelí. Rovnako ako občanov, ktorým hrozí vylúčenie zo spoločnosti, dodal Sakamoto. Inšpirovať sa vraj chce dobrými príkladmi zo zahraničia, napríklad z Veľkej Británie, ktorá tiež delegovala otázku integrácie osamelých obyvateľov na konkrétnych úradníkov.

Slávny ruský astrológ predpovedá svet do r. 2040: Žiadne konce sveta, ale vedecký skok, koniec darwinizmu a revolúcia v komunikácii!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku a (okrem iného) konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | René Skalný