Bill Gates a jeho manželka Melinda sa po 27 rokoch rozvádzajú
04 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Americký miliardár, filantrop, spoluzakladateľ a dlhoročný šéf spoločnosti Microsoft Bill Gates (65) a Melinda Gatesová (56) sa po 27 rokoch manželstva rozvádzajú. Pár to v pondelok oznámil v spoločnom vyhlásení na Twitteri s tým, že obaja budú naďalej pracovať v ich spoločnej nadácii, informuje iDnes.


Rozhodnutie o konci manželstva podľa páru predchádzala zrelá úvaha a snaha na vzťahu pracovať. "Už neveríme, že môžeme v ďalšej fáze našich životov rásť spoločne ako pár. Žiadame o priestor a súkromie pre našu rodinu," stojí okrem iného vo vyhlásení.

Dvojica sa zoznámila koncom 80. rokov, keď Melinda nastúpila do Microsoftu. Zobrali sa 1. januára 1994 na Havaji. Majú spolu tri deti - Jennifer (25), Roryho (21) a Phoebe (18). Predvlani Melinda Gatesová vydala knihu, v ktorej priznala, že život po boku slávneho miliardára nebol vždy jednoduchý. Keď Bill Gates premýšľal, či Melindu požiada o ruku, skoro sa s ňou namiesto toho rozišiel. Nebol si istý, či dokáže byť dobrým manželom.

Bill Gates hovorí „nie“ prezradeniu patentu na vakcíny proti Covid-19
Bill Gates odmietol návrh na prezradenie patentov na vakcíny proti Covid-19. Neverí, že duševné vlastníctvo má niečo spoločné s vyčerpávajúcim globálnym úsilím udržať pandémiu na uzde, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Lukáš Leca


"Nemal tušenie, ako by mal skĺbiť manželské a rodinné povinnosti s prácou, pretože práca u neho bola priorita. Trvalo roky, kým som ho naučila, ako nájsť medzi rodinou a prácou určitú rovnováhu," zverila sa v roku 2019 s tým, že po narodení detí sa taktiež cítila osamotená. "Dnes už sa viem mnohých situáciám z minulosti zasmiať. Došli sme totiž s Billom za tie roky tak ďaleko, že už sa uvoľnene dokážeme spoločne smiať. Prežili sme si ťažké chvíle. Niekoľkokrát som sa zastavila a sama seba sa pýtala, či to vôbec môžem zvládnuť a či na taký život mám," priznala. Melinda pred časom.

Bill Gates chce pomocou novej technológie vyriešiť globálne otepľovanie. Môže sa to zvrhnúť v katastrofu
Portál zoommagazin.iprima.cz priniesol informáciu, podľa ktorej jeden z najbohatších ľudí Bill Gates investuje do technológie, ktorá by mohla zastaviť globálne otepľovanie. Ale tiež premeniť Zem na ľadovú guľu. Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Michal Filek