Belousovová: Štát, v ktorom občan má po voľbách držať hubu nie je právny ani demokratický. A taký my nechceme!
04 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Expolitička Anna Belousovová je pomerne veľkou a najmä častou kritičkou vlády, ktorú zostavila súčasná koalícia. Nečudo preto, že ju rozhnevali slová ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej o tom, že referendum je v rozpore s princípmi právneho štátu.


Vláda Igora Matoviča sa dostala v nedôvere občanov nad hranicu 80% a lepšie to nie je ani s tou, ktorú vedie jeho stranícky kolega Eduard Heger. Opozíciou vyzbieraných takmer 600-tisíc podpisov pod žiadosťou o vypísanie referenda o predčasných voľbách je toho jasným dôkazom. Anna Belousovová sa však v statuse na sociálnej sieti rozohňuje nad tým, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková ho považuje za v právnom štáte rozporuplným.
Po roku vlády tu máme samé zákazy, príkazy, tresty, hrozby a urážky

„Ak podľa ministerky Kolíkovej je referendum v rozpore s princípmi právneho štátu, potom to znamená, že v jej „právnom štáte“ sú občania štyri roky rukojemníkmi hŕstky poslancov. Takýto „právny štát“ však nemá nič spoločné s demokraciou,“ rozohnila sa hneď v úvode predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť a dodáva, že ak niekto chápe právny štát ako diktatúru menšiny, tak je to podporovateľ totalitného režimu. „Toto má byť osud Slovenska v budúcnosti?! Po roku vlády tzv. prozápadných demokratov smerujeme k totalite! Samé zákazy, príkazy, tresty, hrozby, urážky. Rozhodovanie doslova o nás, bez nás. Žiadne celospoločenské diskusie o vážnych témach,“ pokračuje v kritike Belousovová.



Podľa expolitičky rozhoduje samozvaná „elita“, v skutočnosti morálna a hodnotová spodina, bez vzdelania a morálnych princípov. „A podľa nich sa máme s tým zmieriť, lebo to je v duchu „právneho štátu“. No vážená pani Kolíková a spol., právny štát je v prvom rade taký štát, v ktorom sa nekradne, v ktorom sa neprihrávajú miliónové dotácie vlastnej rodine, v ktorom sa neprešustrujú miliardy eur na kšefty, v ktorom vláda nenechá zomrieť bez pomoci desaťtisíc občanov, v ktorom sa nepredlžuje núdzový stav bez zjavných príčin stále dokola a hlavne v ktorom sa neožobračuje vlastný národ!“ vyhádzala ministerke Belousovová všetko zlé, čo ju napadlo. „Štát, v ktorom občan môže raz za štyri roky voliť a potom má držať hubu, nie je ani právny, ani demokratický. Taký štát my nechceme!“ odkazuje na záver svojho statusu Anna Belousovová.

Belousovová: Matovičovo riešenie je skutočne na kazajku a priamu cestu do blázinca, kam určite patrí
Minister financií Igor Matovič vyhlásil, že na udržanie verejných financií bude treba zvýšiť DPH na 25 percent. Nebola by to Anna Belousovová, keby na tento plán nezareagovala kritikou na sociálnej sieti. Kritická však bola aj k iným... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik