Vedci skúmajú nový nežiadúci účinok očkovania proti Covidu - Pásový opar
03 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Vedci v Izraeli zistili, že existuje spojitosť medzi koronavírusom a výskytom pásového oparu. Ohrození sú najmä ľudia s autoimunitnými zápalovými reumatickými chorobami, informuje The Jerusalem Post.


Nová štúdia zverejnená vedcami z lekárskeho centra Sourasky Medical Center a Carmel Medical Center v Haife zistila, že je tu riziko vzniku infekcie herpesu po očkovaní koronavírusom. A riziko stúpa u ľudí s autoimunitnými zápalovými reumatickými chorobami.

„V tejto chvíli nemôžeme povedať, že príčinou je očkovacia látka. Môžeme len povedať, že u niektorých pacientov je spúšťačom,“ povedala pre The Jerusalem Post vedúca pracovníčka oddelenia reumatológie Victoria Furerová.

Lekár v Holandsku odmieta očkovať vakcínou: „Zložil som prísahu a neviem, či vám to neuškodí“
Holandskom sa nesie veľká podpora pre lekára z mesta Lelystad, ktorý odmieta podať vakcínu proti korone. „Bohužiaľ, stali sme sa veľmi vystrašenými zajačikmi, ktoré sa riadia veľmi pochybnou politikou.“ hovorí lekár. „Rešpekt!“, znie vlna na jeho... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič


Pásový opar je vírusové infekčné ochorenie, ktoré sa prejavuje nepríjemnými ťažkosťami v podobe bolesti a kožnej vyrážky, vysvetľuje portál startitup. Vírus pásového oparu dokáže v organizme prežívať celé roky bez akéhokoľvek prejavu. Majú ho všetci ľudia, ktorí v minulosti prekonali ovčie kiahne. Ochorenie totiž spôsobuje rovnaký vírus.
Prípady po celom svete

Štúdie sa zúčastnilo 491 ľudí s reumatoidnou artritídou alebo príbuznými poruchami, ktorí dostali vakcínu. Pásový opar sa objavil iba u šiestich. Päť dostalo infekciu po prvej dávke vakcíny proti Covidu od spoločnosti Pfizer/BioNTech, zvyšný jeden človek po druhej dávke očkovaní.

Japonsko nasadzuje ministra osamelosti. Má zabrániť vysokému počtu samovrážd
02 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


Pásový opar podľa nej môže prejaviť u všetkých vekových kategóriách. Častejšie sa však objavuje u ľudí, ktorí majú viac ako 50 rokov. Odkedy bol článok v polovici apríla publikovaný v odbornom časopise Rheumatology journal, ozývajú sa jej pacienti z celého sveta, ktorým sa po očkovaní urobil pásový opar.

„Je možné, že tu môže byť nejaká súvislosť, a preto sa infekcia vytvára,“ upozorňuje doktorka.

Furerová uviedla, že ľudia s autoimunitnými a reumatickými chorobami by mohli prípadnému riziku výskytu pásového oparu zabrániť tak, že predtým by sa nechali zaočkovať proti herpesu, a to skôr, ako si nechajú pichnúť vakcínu proti Covidu.

Slávny ruský astrológ predpovedá svet do r. 2040: Žiadne konce sveta, ale vedecký skok, koniec darwinizmu a revolúcia v komunikácii!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku a (okrem iného) konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | René Skalný