Naši policajti "vycálovali" za motorky dvakrát viac ako tí českí. Pritom ide o ten istý model
03 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Slovenská polícia si plánuje zadovážiť nové motorky. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby jedna rovnaká motorka nevyšla Slovákov dvojnásobne drahšie ako Čechov. Ako je to možné?


Jeden stroj značky BMW R 1250 RT vyjde Slovákov na takmer 40-tisíc eur. Pritom za jednu motorku tej istej značky  vyrobenú v špeciálnej policajnej výbave zaplatili Česi v roku 2019 niečo viac ako 21-tisíc eur.

Ministerstvo vnútra už zadalo zákazku na nákup 30 kusov týchto strojov,  teda dokopy zaplatíme skoro 1,2 milióna eur. Ďalší vyše milión pôjde za 22 motoriek značky BMW K 1600 GT, čo je takmer 47-tisíc eur za kus. Za to sa už dá zohnať aj luxusnejší model Škody Superb, upozorňuje portál HN.
Drahá výbava

Celkovú cenu strojov totiž značne zvýši ich údajná špeciálna výbava. Ide najmä o svetelné a zvukové signalizačné zariadenia, na ktoré pri jednom type motorky ministerstvo vynaloží 13-tisíc, pri druhom dokonca 15-tisíc eur.

Igor Matovič urobil aj z vlastných ľudí debilov, smeje sa Juraj Draxler
Kroky Igora Matoviča sú často prekvapením aj pre jeho spolustraníkov a poslancov v parlamente. Potvrdilo sa to, ako píše na sociálnej sieti exminister Juraj Draxler aj teraz, pri návrhu na zvýšenie DPH Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Ďalšie náklady na zdokonalenie  top strojov majú byť spojené s montážou rádiostanice či s ich označením reáliami nášho Policajného zboru. Suma summarum, len za „dovýbavu“ dvojkolesových tátošov zaplatí rezort také čiastky, za aké by mohol zadovážiť ďalšie desiatky motoriek.

Ministerstvo tvrdí, že pre potreby svojich útvarov zabezpečilo stroje, ktoré nie je možné zakúpiť bežnou verejnosťou, keďže ide o vozidlo vyvinuté špeciálne pre potreby polície.

„Za zmienku stojí, že model BMW R 1250 RT je najnovšou verziou vychádzajúcou z osvedčeného modelu, ktorý už dlhé roky spoľahlivo slúži v desiatkach rôznych policajných zborov po celom svete a jeho predchodca rovnako spoľahlivo slúžil v minulosti i na Slovensku," objasňuje rezort.

Pán Matovič, practe sa už konečne z verejného života, už ste narobil škody dosť, vyzýva Blaha
Matovičov „šialený“ nápad zvýšiť DPH na 25 percent prirodzene patrične okomentoval aj ľavičiar Ľuboš Blaha. Na sociálnej sieti napísal, prečo sa mu navrhovaný krok ministra financií nepáči. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa ministerstva vnútra je to aktuálna novinka, ktorá má množstvo inovatívnych prvkov nielen komfortu, ale i aktívnej, či pasívnej bezpečnosti, ktoré zvyšujú nielen jeho použiteľnosť, ale aj bezpečnosť pri plnení úloh pre potreby MV SR.
Odborníci žasnú

HN sa však pýta, ak ide o motorky vyrobené priamo pre potreby polície, prečo platíme ďalšie stovky tisíc eur, presnejšie takmer 800-tisíc, za akúsi špeciálnu výbavu, ktorá by mala byť ich súčasťou?

Prekvapení sú i odborníci, podľa ktorých už základná cena Slovenskom nakupovaných strojov, teda zhruba 25-tisíc, respektíve 39-tisíc eur, sa pohybuje na úrovni, aká by mala zodpovedať celkovej čiastke.

Drucker: Toto nie je profesionálne riadenie štátu, ale novodobá fanatická sekta Igora Matoviča
Bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker na facebooku opísal, akým spôsobom prebiehala v parlamente debata o programovom vyhlásení vlády Eduarda Hegera. Vládny poslanci sa pritom správali ako novodobá sekta, ktorá pela ódy na Igora Matoviča.... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Michal Filek


Aj česká polícia potvrdila, že suma vyše 21-tisíc eur, ktorú pred dvoma rokmi vynaložili na kúpu jedného kusu motorky, bola konečná. „Cena bola konečná, a to vrátane policajnej výbavy, ktorú sme od výrobcu požadovali,” uviedol hovorca českej polície Ondřej Moravčík.

Inými slovami, koncern BMW nemusel pre Slovákov vymýšľať nič výnimočné  či inovatívne. V rámci svojej ponuky len upravil stroje pre našu políciu tak, ako požadovalo ministerstvo vnútra.

Matovič srdcervúco opisuje problém osamelých matiek. Zvýšenie ošetrovného im ale zamietol, píše Mihal
Štátny tajomník Jozef Mihal (SaS) sa pozastavil nad iniciatívou ministra financií Igora Matoviča. Ten totiž na sociálnej sieti srdcervúco opisuje, ako má osamelá matka problém prežiť. Mihal totiž po nástupe do funkcie navrhoval zvýšiť pandemické... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Michal Filek

Len to najlepšie

Zástupca spoločnosti Tech Moto, ktorá dvojkolesové vozidlá pre ministerstvo vnútra dodá, Martin Haleš tvrdí, že to nemusí byť celkom tak. Slovensko na rozdiel od Česka si podľa neho objednalo úplné nový model uvedeného typu motorky.

„Vybrali si to najlepšie vzhľadom na určenie a využitie jednotlivých motocyklov. Cena sa môže zdať vysoká, ale vzhľadom na zadanie verejného obstarávateľa by som ju neoznačil za premrštenú, keďže nejde o bežne dodávané sériové motocykle, ale vyslovene na mieru vyrábané vozidlá podľa špecifických požiadaviek,” konštatoval Haleš.

Vedci dokázali, že imunita po prekonaní COVID-19 je o niečo silnejšia ako po vakcíne!
Svet sa zameriava v boji s koronavírusom na vakcináciu, ale ako dokazujú zistenia českých vedcov, imunita človeka, ktorý prekonal Covid-19 je o niečo silnejšia ako po vakcíne. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik