Grécko za prísnych opatrení otvorilo po pol roku bary a terasy
03 | 05 | 2021 I tasr

Šesť mesiacov po uzavretí v dôsledku koronavírusovej pandémie otvorilo Grécko v pondelok bary a terasy - avšak s určitými podmienkami, informovala agentúra DPA.


Personál sa musí dvakrát do týždňa preukázať negatívnym rýchlotestom na koronavírus a neprestajne mať na sebe rúško, oznámil grécky štátny rozhlas ERT (Elliniki Radiofonia Tileorasi).

Hostia s miestami na státie ani hudba povolená nie je a pri jednom stole môže sedieť nanajvýš šesť ľudí. Medzi stolmi musí byť vzdialenosť najmenej 1,8 metra. Zákaz vychádzania však v krajine platí od 23.00 do 05.00 h naďalej.

Napriek prísnym podmienkam sa totiž očakáva, že ľudia sa v dôsledku pekného počasia okamžite nahrnú do kaviarní a na terasy, pripomína DPA. Počas uplynulého víkendu v Grécku oslávili pravoslávnu Veľkú noc, pondelok je ešte sviatok. Podľa informácií príslušných zdravotníckych orgánov počet prípadov nákazy koronavírusom v krajine klesá a v očkovaní obyvateľstva sa pokračuje. Celé Grécko sa pre turistov úplne otvorí od 15. mája, pričom ľudia budú môcť po jeho území opäť voľne cestovať.

Grécko prijíma návštevníkov už teraz, avšak s podmienkou, že pricestujú len na do cieľovej destinácie, kde zotrvajú do konca dovolenky. Pri vstupe do krajiny sa dovolenkári v súčasnosti musia preukázať aktuálnym negatívnym PCR testom alebo dokladom o absolvovaní očkovania proti covidu.

Povinná karanténa v súvislosti so zahraničím bola v Grécku pre väčšinu štátov už zrušená.

Slávny ruský astrológ predpovedá svet do r. 2040: Žiadne konce sveta, ale vedecký skok, koniec darwinizmu a revolúcia v komunikácii!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku a (okrem iného) konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | René Skalný