Bývalý vyšetrovateľ z Pentagónu varuje, že "na našom nebi niečo je, ale netušíme, čo to je"
01 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Luis Elizondo údajne viedol zaniknutý program americkej armády na identifikáciu pokročilých hrozieb leteckého priemyslu. Teraz sa vyjadril k problematike UFO a hovorí, že na našom nebi "niečo" je, informuje portál RT.



Nevieme, nevieme, nevieme...

"Niečo sa nachádza na našom nebi, ale nevieme, čo to je. Nevieme, ako to funguje. Nevieme, čo to môže urobiť. Nevieme, kto je pilotom. Nevieme, aké sú jeho úmysly. A nemôžeme s tým nič robiť,” uviedol Elizondo pre portál The Sun.

"Ak sa ukáže, že nás technologicky preskočil zahraničný protivník, potom máme dočinenia so zlyhaním inteligencie na úrovni 11. septembra. Nie som človek z UFO oddelenia. Som vyšetrovateľ. Moja práca bola jednoduchá. Zbierať údaje a hovoriť pravdu," zdôraznil Elizondo.
Záhadný Úrad námorného spravodajstva

Jeho slová prichádzajú uprostred toho, ako zákonodarcovia čakajú na správu od špeciálnej vojenskej pracovnej skupiny zriadenej na sledovanie zvláštnych objektov.

USA obvinili Rusko z energetického útoku na vojakov v Sýrii. Otrávili si ich však sami jedlom
Keď americkí vojaci umiestnení v Sýrii záhadne ochoreli, predstavitelia USA rýchlo obvinili Rusko, že je za tým jeho energetická zbraň. Vyšetrovanie odhalilo, že vinníkom bolo skazené jedlo, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Lukáš Leca


Aj keď Pentagón už skôr tvrdil, že program identifikácie pokročilých leteckých hrozieb bol rozpustený, správa senátu z minulého roka uznala, že práca oddelenia prebiehala pod iným názvom, hlboko v zákutiach Úradu námorného spravodajstva.

Tento orgán, ktorý sa dnes nazýva Pracovná skupina pre neidentifikované vzdušné úkazy, má „štandardizovať zhromažďovanie a podávanie správ“ o pozorovaniach nevysvetliteľných lietadiel, ktorého úlohou je vypracovať správu o svojich zisteniach do 180 dní od prijatia posledného zákona o oprávnení spravodajských služieb.

Armáda sa tiež snažila poprieť úlohu Elizonda v programe identifikácie hrozieb, aj keď túto správu poprel bývalý senátor Harry Reid, ktorý trval na tom, že sa tohto procesu nielen zúčastňoval, ale osobne ich viedol.
Spravodajský dôstojník neidentifikovaných vzdušných úkazov

"Pán Elizondo je bývalý spravodajský dôstojník, ktorý svoju kariéru neúnavne strávil prácou v tieni na citlivých záležitostiach národnej bezpečnosti vrátane vyšetrovania UAP," uviedol Reid a dodal, že ako zákonodarca pomohol získať 22 miliónov dolárov na financovanie tohto úsilia.



Varovanie Elizonda tiež prichádza len pár týždňov po tom, čo armáda potvrdila, že niekoľko predtým uniknutých fotografií a videí zachytených zamestnancami námorníctva je skutočne autentických a zobrazujú neidentifikované javy.

Zaočkovaný Joe Biden spanikáril po tom, čo si nevedel nájsť svoje rúško (VIDEO)
Prezident Biden strávil približne 30 sekúnd hľadaním svojej ochrannej masky počas vystúpenia v americkom štáte Georgia, a to aj napriek skutočnosti, že je úplne zaočkovaný proti COVID-19, píše portál Daily Mail. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Lukáš Leca