Český novinár: Matovič v Moskve "poblil" svoju vlastnú krajinu. Heger ho musí odvolať
09 | 04 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Palata je český novinár a publicista, ktorý okrem iného písal aj pre poľskú Gazetu Wyborczu, či náš denník SME. Komentuje aj situáciu ohľadom Matovičovho "výletu" do Moskvy. Podľa jeho názoru expremiér ovracal svoju vlastnú krajinu a mal by byť odvolaný. 







"Myslím, že po tomto nemá nový premiér Heger inú šancu, ako ho vlády po týždni vyhodiť. Alebo musí vládu okamžite skončiť," je presvedčený Palata.


Publicista ďalej cituje Matovič facebookovský status: "Keď sme priviezli Sputnik V na košické letisko, navreli im z nenávisti oči krvou. Spustili svoju geopolitickú špinavú hru proti “hybridnej zbrani” Ruska … a bolo im úplne jedno, či budú predčasné voľby a vráti sa mafia k moci. Dnes však svoje dielo dokonali – svojimi bludmi, ktoré cez Denník N pustili do celého sveta, primäli Rusov povedať dosť – a tí nás požiadali o vrátenie Sputnika a ukončenie zmluvy. GRATULUJEM IDIOTI! Zobrali ste si za rukojemníkov zdravie milióna ľudí na Slovensku! Buchnite si šampanské.



ps. Vám, ktorým je to rovnako ľúto ako mne, sľubujem, že to nevzdám. Aj keď nateraz neviem ako ďalej. Viac info zajtra na tlačovke o 10:30."


Podporila ho aj slovenská diplomatka a bývalá herečka Magda Vášaryová. Napísala: "A takto to, čo začalo tabuľkou na 3 minúty v Cannes, čo tak očarilo voličov a voličky, končí ako nechutná blamáž z poriadny výsmechom. Čaká nás veľká úloha. Vysvetliť aspoň 30% obyvateľstva, že nemôžu voliť len podľa momentálnej chuti zabávať sa. Že musia voliť ľudí, ktorí vedia, čo ich v parlamente a vo vláde čaká. Sú možno menej zábavní, dokonca nutní, ale zveriť im na 4 roky vládu do rúk sa oplatí. Pre všetkých," napísala.


Rusko vyzametalo s Matovičom a obvinilo ŠÚKL zo sabotáže vakcíny Sputnik V
Ruský fond priamych investícií (RFPI) požiadal vládu Slovenskej republiky, aby vrátila vakcínu Sputnik V. Informujú o tom viaceré ruské médiá. Rusko jednoducho vyzametalo s Matovičom. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič