Belousovová: "Pán Matovič, čo tu teraz vyplakávate? Aj toto sa vám podarilo pokašľať"
09 | 04 | 2021 I Michal Filek

Anna Belousovová má jasno. Za fiasko s vakcínami Sputnik, ktoré budeme musieť zrejme vrátiť do Ruka, nesie zodpovednosť Igor Matovič. Jeho hnutie má totiž zodpovednosť za ministerstvo zdravotníctva, aj ústav, ktorý zadal jeho testovanie.


"Pán Matovič, čo tu teraz vyplakávate?! Komu a čomu tým pomôžete? Vy ste boli premiér. Vy ste stále predseda OĽANO, ktoré má v kompetencii ministerstvo zdravotníctva. Predpokladám, že ŠUKL spadá pod toto ministerstvo. Riaditeľka ŠUKL u preukázala postupom pri Sputniku neodbornosť, nekompetentnosť a zaujatosť. Už dávno mala byť z funkcie odvolaná," píše bývalá národniarka.


Teraz je vraj o dôvod viac, keďže sme porušili zmluvu uzavretú pri nákupe Sputnika a začali sme ho testovať v rozpore so zmluvou v laboratóriách, ktoré nie sú certifikované v EÚ. Takže výsledok je, že Rusi žiadajú vrátiť už dodané vakcíny.


Okrem toho, že prídeme o vakcíny, urobili sme, podľa nej, zo sebe pred svetom opäť raz bláznov.


"Alebo lepšie povedané vy ste to z nás urobili. Rusi nemôžu za naše chyby, ani za našu nenormálnu politickú reprezentáciu. V konečnom dôsledku na neschopnosť vašej vlády doplatia skutočne obyčajní ľudia, pretože nebudú môcť slobodne rozhodovať o svojom zdraví, keďže nebudú mať na výber akou vakcínou sa môžu zaočkovať. Len pripomínam, že Sputnik bol v prieskumoch na druhom mieste podľa preferencií občanov!


"Ďakujeme", aj toto sa vám podarilo pokašľať."



ŠÚKL: Neboli sme upozornení, že by testovanie vakcín v SAV porušilo zmluvu
Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) tvrdí, že nebol nikým zodpovedným za dovoz vakcíny Sputnik V upozornený na to, že by malo testovanie v Slovenskej akadémii vied (SAV) údajne porušovať utajenú zmluvu s ruským výrobcom. Hovorkyňa ŠÚKL... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR