Chmelár: Ponúknite Bratislavu za mesto mierových rozhovorov o konflikte na Ukrajine
08 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"V čase, keď sa najväčšie ohnisko medzinárodného napätia nachádza len kúsok od našich východných hraníc a je ohrozený svetový mier, sa slovenská diplomacia správa neobyčajne pasívne. Namieste je otázka, či vôbec máme vlastnú zahraničnú politiku. Pritakávať jednému mocenskému centru a povzbudzovať jednu bojujúcu stranu nie je ani odrazom našich možností, ani záujmom Slovenskej republiky. Riešenie pritom existuje." Citát Eduard Chmelár.


"Vedúci ukrajinskej delegácie v Kontaktnej skupine pre urovnanie konfliktu na Donbase, bývalý prezident Leonid Kravčuk, odmietol ako miesto mierových rokovaní Minsk. Ukrajina nepovažuje Bielorusko za nezávislý a nezainteresovaný štát. Ako alternatívu navrhol Poľsko alebo inú demokratickú a neutrálnu krajinu“. Poukazuje na obrovskú šancu pre Slovensko a našu diplomaciu na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

Vládnu nám psychopati, hulváti, bezohľadní asociáli a bývalí mafiáni, tvrdí Chmelár
Na Slovensku zúri nielen pandémia, ale i vládna kríza. Padli jej za obeť šiesti ministri, no ani to ju nespomalilo. A to aj preto, že premiér Matovič, odstúpenie ktorého by možno mnohé vyriešilo, sa na tento krok nechystá. K celej situácii sa... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)

Ponúknime Bratislavu!

"S Poľskom však bude mať pre jeho výrazne proamerický charakter a dlhodobo zlé bilaterálne vzťahy celkom určite problém Rusko. V tejto patovej situácii by sa žiadalo od slovenskej diplomacie prejaviť viac aktivity a ponúknuť Bratislavu. Ako miesto mierových rokovaní Kontaktnej skupiny, ktorú tvoria zástupcovia Ukrajiny, Ruska a OBSE." Navrhuje Chmelár.

Reprofoto FB (@Edurad Chmelár)

Výhody Slovenska

"Slovensko má (podľa Eduarda Chmelára, pozn. red. HD.) komparatívnu výhodu v tom, že má nadštandardne dobré vzťahy s oboma stranami rôznych konfliktov vo svete, či už je to Izrael – Palestína, Balkán alebo aktuálne napätie na východnej Ukrajine. Je našou historickou povinnosťou využiť všetok náš potenciál a vložiť ho do služieb mieru a urovnania konfliktu dvoch bratských slovanských národov."

Chmelár: Šiesti europoslanci zradili štátne záujmy Slovenskej republiky
Priatelia, zapamätajte si tieto mená: Vladimír Bilčík, Michal Šimečka, Michal Wiezik (koalícia Progresívne Slovensko – Spolu), Peter Pollák (OĽaNO), Miriam Lexmann (KDH), Eugen Jurzyca (SaS). Týchto šesť europoslancov zradilo štátne záujmy... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Michal Filek

Dajme slovám vážnosť

"Dnešné slová ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, že slovenská diplomacia využíva všetky prostriedky na upokojenie situácie, vyznievajú v svetle jeho konkrétnych krokov veľmi nepresvedčivo. Rezort diplomacie má obrovské rezervy v napĺňaní svojho potenciálu. Z jeho pôdy nevzišli žiadne relevantné iniciatívy a samotný minister pôsobí skôr ako miestodržiteľ impéria. Ktorý tlmočí domácemu obyvateľstvu pokyny Washingtonu a Bruselu. A nie ako suverénny predstaviteľ slovenskej zahraničnej politiky. " Poukazuje na súčasnosť slovenskej diplomacie Eduard Chmelár.
Výzva!

"Vyzývam predstaviteľov slovenskej diplomacie: Prestaňte vyhrocovať napätie a pracujte v prospech mieru! Vyviňte maximálne úsilie o to, aby Slovensko prispelo k odvráteniu vojny na východe od našich hraníc. Ponúknite Bratislavu ako sprostredkovateľa mieru. Odborný potenciál a technické zázemie na to máme. Chýba už len politická vôľa a odvaha." Znie závažné posolstvo Eduarda Chmelára slovenskej diplomacii.

(Medzititulky red. HD.)

Desivé slová Chmelára: Rastúce napätie medzi Spojenými štátmi a Ruskom ohrozuje celý svet
Mnohými Slovákmi lomcujú obavy o to, aby sa na Ukrajine nerozpútal vojnový konflikt s Ruskom. Ten by totiž mohol mať ďalekosiahle dôsledky nielen na našu krajinu. V podstate na celú Európu a možno aj celý svet. To, o aký vážny problém ide, opísal... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik