Štyria vojaci boli zranení pri raketovom útoku Izraela na Sýriu (VIDEO)
08 | 04 | 2021 I Lukáš Leca

Nočnú oblohu nad sýrskym hlavným mestom Damask pohltili výbuchy, keď protivzdušná obrana zachytila ​​väčšinu prichádzajúcich striel, uviedla sýrska tlačová agentúra SANA.  Útok označila za „izraelskú agresiu“, informuje portál RT.


Pri útoku, ktorý spôsobil najmä materiálne škody, boli zranení štyria sýrski príslušníci ozbrojených síl, informovala agentúra SANA. Rakety údajne leteli zo smeru od Libanonu, ako aj od Golanských výšin, územia okupovaného Izraelom od roku 1973.

Vo štvrtok okolo jednej hodiny ráno miestneho času sa objavili správy o „obrovskej explózii“ západne od Damasku.







Izrael bežne podniká nálety na Sýriu a tvrdí, že sa zameriava na „iránske“ aktíva. Teherán podporoval Damask vo vojne proti teroristom z Islamského štátu (IS, predtým ISIS), ako aj proti islamistickým militantom podporovaným Tureckom a západom, ktoré v marci 2011 začali povstanie proti vláde prezidenta Bašára Al-Assada.

Štvrtkový ranný útok bol podľa denníka Jerusalem Post prvý od 16. marca a deviaty od januára. Izrael tento útok opäť oficiálne nekomentoval.

Európska únia je vítaná v novom „Veľkom euroázijskom partnerstve“, oznámila Moskva
Nová koalícia národov podporovaná ruským prezidentom Vladimirom Putinom by mohla viesť od európskeho pobrežia Atlantiku až k Japonskému moru. Uviedla Moskva a dodala, že bude otvorená pre každú krajinu v Eurázii, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Lukáš Leca