Riadené úniky informácií pokračujú: Denník SME pripravuje ľudí na "správnu" verziu Lučanského smrti
08 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Riadené úniky informácií pokračujú. Denník SME pripravuje verejnosť na "správnu" verziu podozrivej smrti generála Milana Lučanského. V článku sa píše, že pripravovaná správa špeciálnej komisie má mať 23 strán.
Samovražda ako hotová vec?

Autor článku Peter Kováč tvrdí, že výsledná správa o smrti generála väčšinu ľudí neprekvapí. "Dokument má 23 strán a podľa informácií SME potvrdzuje, že k samovražde Lučanskému nikto nenapomáhal. Vyvracia aj konšpirácie o jeho predchádzajúcom zranení oka, že by ho niekto zbil," uvádza sa v článku.

Redaktor nevysvetlil, ako je možné, že je s obsahom textu správy komisie oboznámený, aj keď, ako sám píše, dokument "dostáva v týchto dňoch finálnu podobu". Pozorovatelia naznačili, že týmto riadeným únikom cez provládny denník SME sa usilujú koaličné kruhy pripraviť verejnosť na vopred určený výsledok vyšetrovania špeciálnej komisie.
Správa nie je hotová, no SME už pozná závery

Pokusu o manipuláciu s verejnou mienkou nasvedčuje aj ďalšia formulácia z článku SME: "Záverečnú správu v dohľadnom čase celú zverejnia na internete, no ešte musí prejsť schvaľovacím procesom. V dokumente sú už zapracované pripomienky 17 členov komisie a v piatok sa končí lehota, dokedy sa majú vyjadriť, či súhlasia so záverečnou podobou správy." Správa zjavne ešte nie je hotová, no denník SME už vie, aké budú jej závery.

Pre Sputnik sa opäť hádajú ako baby na rínku. Matovič sa cíti ako biblický hrdina Dávid
Neregistrovaná ruská očkovacia látka Sputnik V je na slovenskej politickej scéne opäť v hre. Spory kvôli nej totiž začínajú nanovo. K Sputniku sa v statuse vyjadril aj expremiér Igor Matovič. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


O záverečnom znení správy špeciálnej komisie sa má ešte hlasovať. Ak niektorý člen nebude súhlasiť so závermi, jeho stanovisko sa pripojí ako samostatná príloha. Pred zverejnením výsledkov šetrenia bude správa komisie odoslaná ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej, generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a zástupcovi poškodenej rodiny Miroslavovi Radačovskému.

Prokuratúra vyšetruje smrť generála Lučanského samostatne. Žilinka nahliadne do správy skôr ako verejnosť preto, aby posúdil, či niektoré v nej uvedené informácie nepoškodia priebeh trestného konania. Bez ohľadu na závery špeciálnej komisie, ktorá je do veľkej miery politická, môže pokračovať vyšetrovanie prokuratúry. Smrť generála Lučanského môže byť preto z hľadiska Trestného zákona kvalifikovaná rôzne podľa okolností a spôsobu, ako k nej došlo.

Ďalší zákonom o nosení rúška „podkutí“ mestskí policajti a spupná žena bez rúška (VIDEO)
Na internete sa opäť objavilo video, v ktorom „spupná“ občianka bez rúška odmieta spolupracovať s mestskou políciou. Udalosť sa tentokrát odohrala na autobusovej zastávke v Púchove. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik